Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sophie: 'Mijn kinderen moeten gewoon werken'

De Wessexes doen lekker gewoon. Geen titel voor de kinderen van prins Edward en zijn Sophie. Zij voeden hun kinderen zo normaal mogelijk op, deelt zij met The Sunday Times. Slechts een paar keer per jaar zien we Louise (16) en James (12) opduiken tijdens een officieel moment. "Ze gaan naar een no...

Sophie: 'Mijn kinderen moeten gewoon werken'

De Wessexes doen lekker gewoon.

Geen titel voor de kinderen van prins Edward en zijn Sophie. Zij voeden hun kinderen zo normaal mogelijk op, deelt zij met The Sunday Times.

Slechts een paar keer per jaar zien we Louise (16) en James (12) opduiken tijdens een officieel moment. "Ze gaan naar een normale school", zegt Sophie. "Ze logeren bij vrienden, gaan naar verjaardagsfeestjes."

En in het weekend gaan ze wel eens bij opa en oma op bezoek, in niet-coronatijden dan. Dat opa en oma in dit geval prins Philip en Queen Elizabeth zijn, maakt ze natuurlijk bijzonder. "We gaan vaak wandelen met de hond of naar vrienden. Natuurlijk wonen niet alle opa's en oma's in een kasteel, maar het is niet belangrijk waar je ze ziet en wie ze zijn. Als mijn kinderen bij de koningin zijn, is ze gewoon hun oma."

En Louise en James zijn gewoon Louise en James. Zo willen Sophie en Edward het ook graag houden. "We voeden ze op met het idee dat ze zullen moeten werken voor hun geld. Daarom laten we ze ook geen koninklijke titel gebruiken. Die hebben ze wel, en op hun achttiende kunnen ze zelf beslissen die alsnog te gaan gebruiken. Maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk."

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in