Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schuldeiser woedend over Fergie's nieuwe stulpje in Mayfair: 'Het is een smerig verhaal'

Socialite Isabelle de Rouvre voelt zich belazerd door de hertogin van York. Voor een vrouw die immer weeklaagt geen geld te hebben, was het een indrukwekkende aankoop voor Sarah, hertogin van York: een appartement in Mayfair à 5 miljoen pond. De aankoop is vermoedelijk mogelijk gemaakt door de ve...

Schuldeiser woedend over Fergie's nieuwe stulpje in Mayfair: 'Het is een smerig verhaal'

Socialite Isabelle de Rouvre voelt zich belazerd door de hertogin van York.

Voor een vrouw die immer weeklaagt geen geld te hebben, was het een indrukwekkende aankoop voor Sarah, hertogin van York: een appartement in Mayfair à 5 miljoen pond.

De aankoop is vermoedelijk mogelijk gemaakt door de verkoop van het Helora chalet dat haar ex prins Andrew en zij bezaten in Verbier. Ze kochten het van Franse socialite Isabelle de Rouvre (74), maar betaalden het nooit helemaal af. De Rouvre was daarom sinds 2014 verwikkeld in een conflict met de Yorks, die een forse schuld van 6,8 miljoen pond bij haar hadden.

Van dat terugbetalen kwam niets, zodat de schuld aan De Rouvre opliep tot 6,8 miljoen pond

De Yorks deden een bod op het chalet (7 slaapkamers, 6 man fulltime personeel, indoor zwembad, sauna en bar), na het regelmatig voor 22.000 pond te hebben gehuurd voor vakanties. Ze sloten een hypotheek af voor 13,25 miljoen pond en beloofden Isabelle het resterende bedrag in cash aflossingen terug te betalen, met rente. Van dat terugbetalen kwam niets, zodat de schuld aan De Rouvre opliep tot 6,8 miljoen pond.  

Isabelle stemde na acht jaar zinloos vragen om een nette afhandeling van de zaak in met een lagere terugbetaling van 3,4 miljoen pond. Dit was deels omdat ze geloofde dat de Yorks krap bij kas zaten en de financiële situatie van prins Andrew was verslechterd door zijn connectie met het Jeffrey Epstein schandaal. In januari nam De Rouvre haar verlies en zei gelaten: "De oorlog is voorbij."

Vorige week keek ze echter nogal op van het nieuws dat Sarah een peperduur appartement in een chique wijk in Londen had gekocht. "Ik vind het ongelofelijk, want ik dacht dat ze geen cent had," zegt ze in de Sunday Times. "Ik leefde in de veronderstelling dat ze het geld simpelweg niet hadden en geloofde dat hij in Amerika naar de gevangenis zou gaan, dus ik dacht dat ik maar beter kon redden wat er te redden viel. En ik ben buiten mezelf van woede nu ik heb gehoord dat ze miljoenen heeft uitgegeven voor een ander pand. Het is een smerig verhaal, wat mij betreft.""

Sarah heeft niet gereageerd op het verzoek om een reactie van de Sunday Times. Haar moeizame relatie met geld vatte ze zelf ooit samen als 'continu op het randje van een financieel bankroet'.

Recentelijk is het tij echter gekeerd: haar eerste roman Her Heart For A Compass was een succes en is in meerdere talen vertaald. Bovendien heeft ze een contract getekend voor nog eens 22 kinderboeken. Iets zegt ons dat dit Isabelle alleen maar bozer zal maken.

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in