• Royalty

Schrijft prinses Amalia mee aan musical?

Schrijft prinses Amalia mee aan musical?

Volgens royaltydeskundige Sandra Schuurhof heeft prinses Amalia meegeschreven aan de musical Het Kerstklooster die in december wordt opgevoerd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Schuurhof, die zelf uit de hofstad komt, kwam tot deze ontdekking nadat ze de voorstelling op de website van de schouwburg tegenkwam en toen Emilia van Nassau, het pseudoniem van Amalia, bij de schrijvers zag staan.

De musical is een 'fantasierijk verhaal' dat zich afspeelt in een klooster, zo vertelde Sandra vanavond in 6 Inside.

Het verhaal draait om feeën en elfen die bezig zijn met de voorbereidingen voor kerstmis. Er is alleen één probleem: het klooster begint steeds meer leeg te lopen. Er wordt daarom besloten om audities te houden waarin de elfen en feeën op zoek gaan naar nieuwe collega's. 

Reactie RVD

Of de 15-jarige Amalia heeft meegeschreven aan de musical wil de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) niet bevestigen, zo meldt De Telegraaf. Volgens een woordvoerder van de RVD worden er 'geen mededelingen' over privéaangelegenheden gedaan.De schouwburg is ook om een reactie gevraagd. "We kunnen hier helaas geen mededelingen over doen,” zo laat een woordvoerder aan de krant weten.

Pagina uit de lucht

De pagina op de website van de schouwburg waarop Amalia stond vermeld onder het pseudoniem Emilia van Nassau is inmiddels uit de lucht gehaald, zo weet De Telegraaf.

Geschreven met Brent Meelhuysen

Amalia zou de musical samen geschreven hebben met Brent Meelhuysen. Hij is naar verluidt een goede vriend van de prinses. Brent stond bekend als de jongste ondernemer van Den Haag. Hij is in april 2017 The Hague Bike Tours gestart en begeleidt als gids fietstochten door de hofstad. Brent staat vermeld op de site van de musical.

Rollen

Volgens 6 Inside wordt een groot deel van de rollen in de musical vertolkt door leerlingen van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Dit is de school waar Amalia, Alexia, Brent - en straks ook Ariane - op zitten.

Lees ook: 'Alexia wil meedoen aan The Voice Kids'

Trijntje Oosterhuis

Zangeres Trijntje Oosterhuis speelt ook een rol in de voorstelling, zo meldt de musical op zijn site. Zij is te zien als fee Trijntje. De zangeres bracht in 2003 het nummer Nu dat jij er bent ten gehore ter ere van de geboorte van de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Volgens Sandra Schuurhof bezoekt het koninklijke gezin regelmatig concerten van de zangeres. 

Trijntje laat in een reactie weten dat ze meedoet aan de musical, maar zegt 'geen idee' te hebben wie de makers zijn, aldus De Telegraaf.

Uitverkocht

Helaas kun je niet meer naar de voorstelling, want alle kaarten voor de musical op 10 december zijn inmiddels uitverkocht. Wie benieuwd is naar de prijs, voor de kaartjes werd 14,95 en 19,95 euro gevraagd.  

Bronnen: 6 Inside, De TelegraafBeeld: MMPElke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in