Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schandaal in Spanje: ex-zwager van Letizia beweert dat ze een affaire hadden

Net als je denkt dat het Spaanse koningshuis wel erg saai is geworden, steekt een schandaal de kop op: de ex-zwager van Letizia beweert dat ze een affaire hadden.

Queen Letizia of Spain attends the Armed Forces 2022 day

Net als je verzucht dat het Spaanse koningshuis wel erg kreukloos en saai geworden is, gaat er een bommetje af. Jaime Del Burgo (53) beweert dat hij een affaire had met koningin Letizia (51), zijn voormalige schoonzus. 

Jaime Del Burgo

Via X deelde hij een foto waarop Letizia te zien is met een grote zwarte sjaal, terwijl ze een foto in de badkamerspiegel maakt. Del Burgo zegt dat deze sjaal van hem was en deelt er bovendien het berichtje bij, dat hij naar eigen zeggen van Letizia kreeg:

"Liefste, ik draag je sjaal. Het is alsof ik je aan mijn zijde voel", staat er te lezen. "Hij zorgt voor mij. Hij beschermt me. Ik tel de uren tot we elkaar weer zien. Om van je te houden. Om hier weg te komen."

Getty Images

Jaime Del Burgo was van 2014 tot 2016 getrouwd met Telma Ortiz, de zus van Letizia. In het nieuwe boek 'Letizia & I' ('Letizia y yo')  van royal reporter Jaime Peñafiel, dat in februari 2024 verschijnt, zegt hij dat hij een affaire had met de huidige koningin, voor én nadat zij in 2004 in het huwelijksbootje stapte met koning Felipe.

Geheime dienst

In het boek zegt Del Burgo dat Letizia zei dat ze van hem hield toen ze in hangmatten bij het zwembad van de residentie van Felipe en Letizia lagen. Hij zegt ook dat de Spaanse geheime dienst hem vijf jaar lang in de gaten hield en in zijn huis in Zwitserland zou hebben ingebroken. 'De operatie had niet het gewenste effect omdat Del Burgo alles wat met zijn relatie met Letizia te maken had ("foto's, filmpjes, mobiele telefoons, appjes") in een kluis had opgeborgen.'

Corbis via Getty Images

De Spanjaard zegt dat hij Letizia in 2000 ontmoette toen ze nog werkte als journalist, en een relatie met haar begon, voordat ze de toenmalige kroonprins ontmoette. Hij was in 2002 van plan om haar ten huwelijk te vragen – hij had een ring op zak toen ze hem vertelde over haar relatie met de kroonprins. Het boek suggereert niet dat de affaire na haar huwelijk met Felipe doorging, Del Burgo zegt dat het boek niet de volledige waarheid vertelt en dat de affaire wel langer duurde.

Corbis via Getty Images

Hij beweert dat Letizia hem de avond voor haar huwelijk in een restaurant heeft ontmoet en hem heeft gevraagd haar "nooit te verlaten". "Ze pakte mijn hand vast en vroeg me waarom ik haar nooit ten huwelijk had gevraagd. Ik heb uiteraard niet geantwoord", zegt hij.

Getty Images

De beweringen van Del Burgo hebben in Spanje tot veel speculaties en discussies geleid. Na amper enkele uren was de bewuste foto op X al meer dan 12 miljoen keer bekeken. Na de publicatie van de foto ontstond zoveel ophef dat Del Burgo zijn sociale media-account onmiddellijk weer verwijderde.

Veel prominente Spanjaarden nemen het op voor Letizia en noemen de uitspraken van Del Burgos 'een seksistische aanval op haar privacy'. Tot op heden heeft de Spaanse koninklijke familie geen officiële reactie gegeven op het verhaal. Never complain, never explain zou in dit geval wel eens de beste aanpak kunnen zijn: nooit wrijven in een vlek.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images