Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sarah Ferguson geniet volop van kerst met de Windsors

Mooi om te zien hoe Charles III de familie bij elkaar brengt en ook zijn ex-schoonzusje uitnodigde voor kerst bij de Windsors.

Sarah Ferguson sandringham 2023 kerst

Voor het eerst in 32 jaar was ze weer van de partij.

Als verloofde van prins Andrew werd Sarah Ferguson gezien als 'een frisse wind', als echtgenoot maakte ze zichzelf en The Royal Family ten schande met affaires en torenhoge schulden. Een scheiding volgde, maar Andrew en zij lieten elkaar nooit echt los.

The Royal Family

Haar ex-schoonvader prins Philip kon het niet opbrengen om met haar in dezelfde ruimte te zijn (al maakte hij een uitzondering tijdens het huwelijk van zijn kleindochter prinses Eugenie), koningin Elizabeth was milder en hield een lijntje open. Ze vond Sarah een goede moeder en nodigde haar en haar dochters Beatrice en Eugenie wel eens uit voor een kopje thee.

Getty Images

Sarah overleefde veel: schande, schulden en schandalen. En steeds wist ze weer op te krabbelen, ook na haar borstamputatie, noodzakelijk vanwege borstkanker. Ze kan zichzelf bedruipen, ze is niet wrokkig en heeft nooit nare dingen over de Windsors gezegd. Ze is daarnaast hartelijk, menselijk en populair: de hertogin schrijft boeken, praat makkelijk over problemen en emoties en is nooit te beroerd om op te draven voor een goed doel.

Getty Images

Ze is bovendien degene die prins Andrew – die zeer geïsoleerd is geraakt door het Virginia Giuffre-schandaal – nog een beetje overeind houdt. Andrew kijkt met de nodige zorgen uit naar 1 januari 2024, want dan worden documenten vrijgegeven die betrekking hebben op meer dan 170 contacten van wijlen Jeffrey Epstein, de veroordeeld pedofiel waar Andrew mee bevriend was.

En het zou goed kunnen dat ook Andrews naam daarin opduikt, gekoppeld aan onsmakelijke details. In het dossier zijn onder andere veertig bewijsstukken van de Amerikaanse Johanna Sjoberg opgenomen. Zij beweerde al eerder dat Andrew haar bij haar borsten greep in het herenhuis van Epstein in New York. 

Samir Hussein/WireImage

Hoewel Charles III geen enkele officiële rol meer voor zijn jongere broer ziet, is en blijft Andrew wel familie. En het feit dat Sarah haar ex / huidige scharrel nooit heeft laten vallen en waakt over zijn mentale gezondheid, heeft geholpen om haar gewoon uit te nodigen met kerst, zodat ook de Yorks met kinderen en kleinkinderen bij elkaar konden zijn, in groter familieverband.

Sarah heeft ervan genoten, zoveel is duidelijk. Ook van de meet & greet, al bleef ze wel te lang kletsen en moest liefdevol door haar oudste dochter worden meegesleept, om niet te laat te komen voor de lunch op Sandringham.

Maar ze werd dan ook door alles en iedereen aangehouden: Arthur is een van de meest ervaren en meest gerespecteerde royaltyfotografen van Engeland.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images