Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

Meghans interview met Oprah zou 'laster' zijn geweest.

Zal het ooit rustig worden rond de Sussex'jes? Meghan, hertogin van Sussex, is zelf een groot fan van haar juridische team dat ze al vele malen inzette om haar gelijk te halen. De media die haar 'onheus behandelen' waren tot nu toe haar doelwit, maar nu wordt ze aangeklaagd en door niemand anders dan haar halfzus.

Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

Samantha Markle (57) en Meghan (40) hebben dezelfde vader, maar andere moeders. Ze hadden ooit een vrij normale 'Modern Family' relatie: ze kwamen bij elkaar over vloer en brachten feestdagen en andere hoogtijdagen samen door.

Het contact verzuurde toen Meghan enig succes kreeg in Hollywood en steeds meer afstand ging nemen van vrienden en familie van vroeger, omdat die niet zo goed bij haar imago zouden passen. Toen prins Harry in beeld kwam, gebeurde hetzelfde, maar dan nog rigoureuzer.

Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

Samantha – en ook haar broer Thomas Markle jr – hebben zich altijd vrij kritisch opgesteld over de levenshouding van hun erg ambitieuze zus. De laatste tijd leek het wat rustiger te zijn geworden, ook omdat Harry en Meghan met hun kinderen een redelijk teruggetrokken leven in Montecito leiden.

Maar Samantha laat nu toch weer van zich horen. Ze heeft Meghan aangeklaagd voor laster, zo blijkt uit gerechtsdocumenten die het Amerikaanse Page Six kon inkijken. Volgens Samantha heeft haar halfzus in het veelbesproken Oprah-interview enkele "foutieve en kwaadaardige statements" gemaakt.

Op 3:40 reageert Meghan op Oprah's vraag over Samantha

Volgens Samantha Markle heeft haar halfzus Meghan gelogen over wanneer ze elkaar voor het laatst gezien hebben. Daarnaast zou de hertogin van Sussex ook beweerd hebben dat ze enig kind is terwijl dat volgens haar halfzus niet het geval is. "De lasterlijke ondertoon is dat de aanklagende partij geen enkele relatie had met haar zus Meghan, dat zij nagenoeg vreemden van elkaar waren en dat de aanklagende partij een lucratieve carrière heeft opgebouwd door onware verhalen te verkopen terwijl ze niets weet van de jeugd van de gedaagde", klinkt het in de aanklacht.

Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

Dat is nog niet alles. Samantha is ook boos dat Meghan hun vader, Thomas Markle, zwart gemaakt heeft in de media. Volgens Samantha heeft haar halfzus hun vader opzettelijk in een slecht daglicht geplaatst.

"Meghan beweerde dat ze zichzelf uit de armoede heeft gehaald, maar dat klopt niet", staat er verder te lezen in de aanklacht. Hun vader Thomas heeft volgens Samantha ook enorm geleden onder de hele vete met zijn dochter. "Als gevolg van stress kreeg hij twee hartaanvallen in de weken voor het huwelijk."

De gezondheidstoestand van Thomas Markle was dan ook de voornaamste reden dat hij niet aanwezig was op het huwelijk van zijn dochter met prins Harry. "Hij was te ziek om naar Engeland te reizen voor de bruiloft. Hij weigerde niet om de bruiloft bij te wonen, maar kreeg van zijn arts de instructie om de bruiloft niet bij te wonen."

In de aanklacht staat er ook nog dat Meghan Markle "foutieve en kwaadaardige" uitspraken heeft gedaan over haar halfzus in het boek ‘Finding Freedom’. Samantha noemt de bestseller onder meer een "boek vol met leugens".

Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

De halfzus van de hertogin van Sussex eist nu een vergoeding van 75.000 dollar (zo’n 68.100 euro). Een woordvoerder van het koppel reageerde nog niet op de beschuldigingen. Michael Kump, de advocaat van Meghan, noemt de aanklacht in een statement aan TMZ "nergens op gebaseerd" en "absurd". "We gaan hier zo min mogelijk aandacht aan besteden, meer verdient dit niet."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in