Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koninklijke support: deze royals waren donderdag op de EK-tribune te vinden

Onder meer koning Felipe was van de partij.   

EK

Naast alle steun van talloze supporters kunnen de teams op het EK voetbal ook rekenen op koninklijke belangstelling. Verschillende royals reisden donderdag af naar Duitsland om daar vanaf de tribune hun nationale elftal toe te juichen.

Felipe op de tribune

Sinds vorige week is het EK in volle gang, en dat is ook de royals niet ontgaan. De koninklijke paleizen werden massaal verlaten om richting de Duitse stadions te trekken. Donderdagavond speelde Spanje tegen Italië, en wie zagen we daar – even vorstelijk als altijd – op de tribune? Felipe! Omringd door andere belangrijke figuren stond de Spaanse koning het team vanaf de zijlijn toe te juichen.

Felipe kon met de borst vooruit weer terug naar zijn paleis, want Spanje won de wedstrijd met 1-0. Door een eigen goal van Italië weliswaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Het Spaanse elftal is nu verzekerd van een plekje in de achtste finale!

NL Beeld

Engeland vs Denemarken

En Felipe was niet de enige royal die donderdag in Duitsland te vinden was. In Frankfurt werden koning Frederik en zijn dochter prinses Josephine op de tribune gespot. Zij kwamen Denemarken aanmoedigen bij de wedstrijd tegen Engeland. En wie liepen ze tegen het lijf? Prins William, die natuurlijk als Engelse supporter naar het stadion was gekomen. Gelukkig leek er op de foto's weinig sprake van rivaliteit tussen de royals.

Op Instagram deelde zowel het Britse als het Deense koningshuis een kiekje van William, Frederik en Josephine. "Moge het beste team winnen", luidde het bijschrift. Well... Dat is niet bepaald gelukt. Denemarken - Engeland eindigde in 1-1. Zowel de Britten als de Denen zullen dus met een dubbel gevoel naar huis zijn gegaan.

Wij zijn benieuwd: zien we Willem-Alexander en Máxima vanavond op de tribune in Leipzig?

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld, Instagram @princeandprincessofwales