Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal Wedding in Beieren: prins Ludwig getrouwd met prinses Sophie!

Heerlijke foto's van de Royal Wedding in Beieren: prins Ludwig is getrouwd met prinses Sophie en het is een mooi lentefeest!

Royal Wedding Beieren 2023 Sophie Ludwig

Regerende en oud-royals uit Liechtenstein, Roemenië, Portugal en Duitsland zijn zaterdag allemaal naar München gereisd voor het huwelijk van prins Ludwig en half-Nederlandse prinses Sophie-Alexandra.

Getty Images

Ludwig is het aanstaande hoofd van het Huis van Wittelsbach; zou Duitsland geen republiek zijn geworden, dan zou hij koning van Beieren zijn geworden.

Haus Bayern

Die last was er vandaag niet. Het was gewoon een vrolijke voorjaarsbruiloft waar de liefde werd gevierd door twee mensen die elkaar al een hele tijd kennen. En complimenten aan Haus Bayern voor de buitengewone gulheid waarmee iedereen mocht meeleven.

Haus Bayern

De bruid droeg een jurk van Reem Acra...

Haus Bayern

... en een speciaal voor haar gemaakte sluier van het Oekraïense merk Woná.

Haus Bayern

Bij de zoom van de sluier zijn een leeuw (staat op het wapen van Beieren), een esdoornblad (Canada) en een tulp (Nederland) als symbolen van Sophie's achtergrond en toekomst. 

Haus Bayern

Hier Sophie met haar Nederlandse vader Dorus Evekink. Haar bruidsboeket bestond uit haar lievelingsbloemen, lelietjes van dalen. En van haar schoonfamilie leende ze de bloementiara met saffieren: wit en blauw zijn de kleuren van Beieren.

Haus Bayern

En het was duidelijk een echt vrienden- en familiefeest met héél veel bruidskinderen.

Het was druk met belangstellenden bij de Theatinerkerk in München. Binnen was er nog even een spannend momentje toen de bruid tijdens de ceremonie flauwviel. Volgens ooggetuigen tuimelde ze achterover en werd opgevangen door Ludwig. Na een glaasje water en wat zoets was Sophie weer good to go (misschien zenuwen? Wellicht niet ontbeten?).

Getty Images

Na het jawoord deed het stel nog even een rondje langs de hekken. Het voordeel van wat eerder op de dag trouwen, is dat het programma makkelijk wat kan uitlopen. Voor de bruidsfoto's is Nymphenburg het decor, later is er nog een receptie en een black tie soirée in Paleis Schleissheim.

DIT ARTIKEL WORDT AANGEVULD   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images