Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal scheiding: prinses Nathalie gaat alleen verder

De reden voor de breuk is niet bekend gemaakt. Prinses Nathalie van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, de dochter van prinses Benedikte van Denemarken, is na een huwelijk van twaalf jaar geruisloos gescheiden. Het hof bevestigt dat de scheiding met paardenfokker Alexander Johannsmann al rond is. Het st...

Royal scheiding: prinses Nathalie gaat alleen verder

De reden voor de breuk is niet bekend gemaakt.

Prinses Nathalie van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, de dochter van prinses Benedikte van Denemarken, is na een huwelijk van twaalf jaar geruisloos gescheiden.

Het hof bevestigt dat de scheiding met paardenfokker Alexander Johannsmann al rond is. Het stel heeft samen twee kinderen. De voogdij over Konstantin (12) en Louisa (7) zullen ze delen. Alexander woont al een tijdje niet meer in Slot Berleburg waar ze hun huwelijksfeest vierden.

De nu 47-jarige Nathalie trouwde in 2010 voor de wet met Alexander. Een jaar later volgde een grote trouwceremonie. Links front row tantes Anne Marie en Margrethe en haar moeder in het blauwe, rechts achteraan de Griekse royals: Nathalie is ook een nichtje van oud-koning Constantine.

Nathalie is het jongste kind van prinses Benedikte, de jongere zus van koningin Margrethe. Ze is een vaardig springruiter en deed meer aan de Olympische Spelen van 2008, waar ze brons won.

Sinds 2017 is ze de coach van het Deense nationale dressage team; onlangs kreeg ze van haar eigen moedertje een prijs voor haar inspanningen voor de paardensport.

Ze fokt ook paarden in Bad Berleburg, waar ze in het familieslot blijft wonen, in haar eigen vetrekken. Haar broer prins Gustuv en zijn vrouw prinses Carina zijn er haar buren (ze hebben er de ruimte!).

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in