Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal Lunch! Hertogin Kate en prinses Mary houden het simpel en chic

Zwart, wit en grijs, de boodschap was 'We mean business!' Het is een beeld dat we de afgelopen twee jaar nauwelijks hebben gezien: Europese royals die elkaar opzoeken, zonder mondkapje. Het voelde dan ook heerlijk 'als vanouds' om koningin Margrethe van Denemarken te zien, geflankeerd door haar s...

Royal Lunch! Hertogin Kate en prinses Mary houden het simpel en chic

Zwart, wit en grijs, de boodschap was 'We mean business!'

Het is een beeld dat we de afgelopen twee jaar nauwelijks hebben gezien: Europese royals die elkaar opzoeken, zonder mondkapje.

Het voelde dan ook heerlijk 'als vanouds' om koningin Margrethe van Denemarken te zien, geflankeerd door haar schoondochter kroonprinses Mary en Catherine, de hertogin van Cambridge, in het Christian IX paleis.

Hertogin Kate was voor een tweedaags werkbezoek in Kopenhagen. De meeting tussen de monarch en twee aanstaand koninginnen-gemalin diende als diplomatiek eerbetoon aan het jubileum van twee royal veteranen: de Deense koningin zit 50 jaar op de troon, koningin Elizabeth 70 jaar. Het is altijd vermakelijk om koningin Margrethe de regie te zien nemen op dit soort momenten. 

Vervolgens gingen Kate en Mary samen door naar een privélunch. Hoge hakken en kasseitjes, altijd een uitdaging.

Kate en Mary, die nogal dezelfde smaak hebben, hadden ongetwijfeld overlegd om niet in dezelfde outfit, maar wel een beetje leuk gecoördineerd naast elkaar te kunnen staan. De hertogin van Cambridge droeg een nieuwe klassieke coat dress 'van wol en kasjmier, gebaseerd op een marinejas uit de 18de eeuw', aldus de designer. Eronder, zoals gebruikelijk bij een coat dress, een eenvoudige onderjurk. 

Mary droeg een bekende jas (we zoeken nog even naar het label) over een zwarte look. De uitstraling was in beide gevallen duidelijk: 'We mean business!'

In de middag gingen Kate en Mary langs bij een crisiscentrum voor vrouwen en kinderen dat wordt gesteund door de royal foundation van Mary.

Ondanks het ernstige onderwerp viel er ook nog wat te lachen. 

Het afscheid was hartelijk, Kate en Mary lijken het goed te kunnen vinden! 

En dit is aardig en getuigt van prettige manieren: ook even de politie bedanken die voor de beveiliging en begeleiding heeft gezorgd.

Buitenmens Kate ging trouwens, in haar trusty Seeland wax coat en jeans, vanmorgen eerst langs bij een 'Forest Kindergarten' met een hoog outdoors gehalte, iets waar ze zelf ook nogal van is. Houthakken lukte haar bij de derde poging aardig.

En bij Kate kan er altijd wel even een aai over een bolletje vanaf. Lief! 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in