Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal doop prinsje Gustav kroon op de liefde van de Berleburgjes

Deense royals, een Griekse delegatie en blijdschap alom: de royal doop van prinsje Gustav is de kroon op de liefde van de Berleburgjes.

Doop prins Gustav Berleburg 2023

Het is een heerlijke love story, die van prins Gustav (54) en prinses Carina (54). Die al jaren bij elkaar zijn, maar niet konden trouwen vanwege een oud (en racistisch) testament van zijn opa.

Getty Images

Daarin stond dat de toekomstige echtgenote van een eventuele kleinzoon 'arisch, van adel en protestants' zijn. Zo niet, dan zou de prins in geen geval aanspraak kunnen maken op de erfenis van liefst 498 miljoen euro, waar ook Kasteel Berleburg in werd opgenomen. 

©BrunoPress/Stella Pictures

Carina voldeed niet aan die eisen, zodat er een eindeloze rechtszaak met rivaliserende familieleden aan te pas moest komen om alsnog te kunnen trouwen.

BrunoPress/Stella Pictures

Gustav won die in 2022 in trouwde nog hetzelfde jaar met zijn Carina.

Karl Anton Koenigs

Als kroon op de liefde kregen ze eerder dit jaar via een draagmoeder een zeer gewenst zoontje. "We zijn erg blij en diep dankbaar voor deze kans en bedanken iedereen die heeft geholpen bij het vinden van een wettelijke weg om dit te realiseren," liet het stel weten.

De doopjurk is gemaakt door Birgit Hallstein. Aan de voorkant zitten panelen met antiek kant, de jurk is verder gemaakt van linnenkant uit de 1860's, een laag Italiaanse zijde-duchesse, Franse zijden chiffon en het lijfje is versierd met antiek Frans kant. De jurk is een replica van de doopjurk die zijn vader prins Gustav droeg in 1969; die bleek te versleten te zijn om nog te herstellen.

Karl Anton Koenigs

Zijne Hoogheid Prins Gustav Albrecht zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg is gisteren gedoopt in de kapel van Kasteel Berleburg. Het prinsje hoort niet alleen bij de Duitse Berleburg'jes, maar ook bij het Deense koningshuis. Prinses Benedikte, de zus van koningin Margrethe, is zijn grootmoeder (ze pakt hier even een momentje met haar kleinzoon) en die link verklaart de ruime vertegenwoordiging aan Deense royals bij de doop.

Karl Anton Koenings

Gustav'je heeft zes peetouders: prins Christian (toekomstig koning van Denemarken), prinses Theodora van Griekenland (ook familie via de Denen), Ellen Hillingsø, Arabella Gaggero, Prins Franz-Albrecht en prins Carl-Anton. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary waren ook bij de doop, net als uiteraard prinses Benedikte. De foto's zijn gemaakt door Karl Anton Koenigs, een achterneef van de trotse vader.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Karl Anton Koenigs