Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rouwstoet koningin Elizabeth gearriveerd in Edinburgh

Prinses Anne is al die tijd bij haar moeder gebleven.  De aankomst van de rouwstoet die vanmiddag van Balmoral naar Edinburgh is gereden met het stoffelijk overschot van koningin Elizabeth trok veel bekijks. Thousands line the streets of Edinburgh as Queen Elizabeth II's funeral cortege reaches c...

Rouwstoet koningin Elizabeth gearriveerd in Edinburgh

Prinses Anne is al die tijd bij haar moeder gebleven. 

De aankomst van de rouwstoet die vanmiddag van Balmoral naar Edinburgh is gereden met het stoffelijk overschot van koningin Elizabeth trok veel bekijks.

Niet alleen tijdens de zes uur durende rit, maar ook in de stad stonden duizenden mensen stilletjes aan de kant om de Queen de laatste eer te bewijzen. De rouwstoet reed onder meer over de Royal Mile, een van de bekendste straten in de stad waar men al vroeg achter de dranghekken stond.

Prinses Anne reed achter de wagen met de kist aan en prins Andrew en prins Edward en zijn vrouw Sophie stonden de rouwstoet op te wachten in Holyroodhouse, de officiële residentie in Schotland.

De naaste familie van de Queen is zeer betrokken bij haar laatste reis. Bij het naar binnendragen maakte Anne een reverence voor haar moeder...

...net als Sophie, de gravin van Wessex, die haar schoonzusje troostte. In Holyroodhouse is de eikenhouten kist met daaroverheen de Royal Standard, in de Troonzaal geplaatst. De bloemen op de kist zijn geplukt op Balmoral. 

Wat gaat er morgen gebeuren? 

  • In de ochtend zal koning Charles naar verwachting met zijn vrouw Camilla aankomen in Edinburgh.
  • De rouwstoet met het stoffelijk overschot van de koningin vertrekt rond 15.35 uur (Nederlandse tijd) van Holyrood Palace naar St Giles' Cathedral. De stoet wordt te voet gevolgd door onder anderen de koning.
  • Iets voor 16.00 uur komt de kist aan bij St Giles' Cathedral.
  • Na de dienst voor familieleden is de kist te bezoeken door het publiek.
  • Rond 20.20 uur houdt de koninklijke familie een wake bij de kist.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in