Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rewind: 55 jaar geleden trouwde Beatrix met Claus

Prachtige foto's uit het archief. Het is vandaag exact 55 jaar (!) geleden dat prinses Beatrix in de Westerkerk trouwde met haar Claus. Een bijzondere dag op meerdere fronten, want naast veel romantiek waren er ook felle protesten in de hoofdstad en rondom de twee rijtoeren met de Gouden Koets. T...

Rewind: 55 jaar geleden trouwde Beatrix met Claus

Prachtige foto's uit het archief.

Het is vandaag exact 55 jaar (!) geleden dat prinses Beatrix in de Westerkerk trouwde met haar Claus. Een bijzondere dag op meerdere fronten, want naast veel romantiek waren er ook felle protesten in de hoofdstad en rondom de twee rijtoeren met de Gouden Koets.

Toch was het vooral de liefde tussen de toekomstig koningin en haar prins die in de gedachten is blijven hangen. Die spatte er, naast de nodige zenuwen, wel van af op de foto's van hun grote dag.

Hopelijk pakt de prinses er op Kasteel Drakensteyn vandaag de oude fotoalbums ook nog even bij.

Krijg je er geen genoeg van? Dan is ook dit leuke filmpje dat het Koninklijk Huis maakte van 10 maart 1966 een aanrader.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in