Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Recept: de risotto van de queen

Chef Enrico Derflingher werkte begin jaren ’90 in Kensington en Buckingham Palace, en geeft nu het recept prijs van het favoriete maaltje van queen Elizabeth en de rest van de royal family: een heerlijk zomerse risotto met garnalen. Sappige garnalen, flink wat Parmezaanse kaas en een lekkere sche...

Recept: de risotto van de queen

Chef Enrico Derflingher werkte begin jaren ’90 in Kensington en Buckingham Palace, en geeft nu het recept prijs van het favoriete maaltje van queen Elizabeth en de rest van de royal family: een heerlijk zomerse risotto met garnalen.

Sappige garnalen, flink wat Parmezaanse kaas en een lekkere scheut bubbeltjeswijn. Dit mag deze zomer zéker een keer op het menu.

Risotto Queen Victoria van Enrico Derflingher

Ingrediënten (voor 4 personen)

-       350 risottorijst (Carnaroli)

-       12 flinke garnalen, gepeld en in drie stukken gesneden

-       35 gram boter en een scheut olijfolie

-       35 gram Parmezaanse kaas (liefst 24 maanden gerijpt)

-       375 ml droge vermout of wijn met een bubbeltje

-       Verse tijm en wilde venkeltopjes

-       Ui (naar smaak)

-       Visbouillon (als het kan zelfgemaakt met de garnalenschalen)

Voeg de boter en de olie toe aan een pan met dikke bodem. Bak de ui in een paar minuten tot hij doorschijnend is. Voeg dan de rijst toe en meng deze goed met de olie. Voeg na 2 minuten 250 ml wijn/vermout toe en laat bijna helemaal verdampen. Roer daarna beetje bij beetje de bouillon door de rijst. Na ongeveer 15-20 minuten is de rijst gaar. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de garnalen toe zodat ze gelijk met de rijst gaar zijn. Roer een klontje boter, de parmezaan, een scheut olijfolie, de verse kruiden en de overgebleven wijn of vermout toe. Laat heel even staan, en eten maar!