Rania en Abdullah vieren zilveren huwelijk

Rania en Abdullah vieren zilveren huwelijk

Het Koningspaar van Jordanië is 25 jaar getrouwd. Het stel lijkt nog steeds erg gelukkig te zijn met elkaar. Rania en Abdullah plaatsten vandaag allebei liefdevolle berichten op social media.

Het stel viert hun zilveren huwelijk in besloten kring.

Abdullah en Rania zijn beide erg actief op social media. Een bericht over hun huwelijksjubileum bleef dus niet uit. "Erg dankbaar voor elke dag die ik doorbreng aan jouw zijde. Fijne trouwdag", postte de Jordaanse koningin bij deze foto van Abdullah en zichzelf.

"Ik wist het gelijk"

Rania ontmoette de toenmalige prins Abdullah in januari 1993 tijdens een diner.

"Het moment dat Rania binnen kwam lopen, wist ik het gelijk. Het was liefde op het eerste gezicht", zei Abdullah in 2005 over hun eerste ontmoeting in een interview met het blad People.

Twee maanden later werd hun verloving bekendgemaakt en drie maanden daarna trouwden de twee op 10 juni 1993 in de Jordaanse hoofdstad Amman.

Rania en Abdullah vieren zilveren huwelijk

Abdullah en Rania hebben vier kinderen: kroonprins Hussein, prinsessen Iman en Salma en prins Hashem.

In Nederland

In maart van dit jaar was het stel nog te gast in Nederland. Máxima en Rania zijn een van de meest stijlvolle royals als je het ons vraagt.

Bron en Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in