Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen weigert Oldie prijs: 'Je bent zo oud als je je voelt'

En die wandelstok? Ook al nergens meer te bekennen. Koningin Elizabeth (95) is de laatste om te beweren dat ze de eeuwige jeugd heeft - ze moest vandaag een bezoek aan Noord-Ierland afzeggen om even rust te nemen - maar ze laat zich ook weer niet ouder praten dan ze is, zelfs niet door haar eigen...

Queen weigert Oldie prijs: 'Je bent zo oud als je je voelt'

En die wandelstok? Ook al nergens meer te bekennen.

Koningin Elizabeth (95) is de laatste om te beweren dat ze de eeuwige jeugd heeft - ze moest vandaag een bezoek aan Noord-Ierland afzeggen om even rust te nemen - maar ze laat zich ook weer niet ouder praten dan ze is, zelfs niet door haar eigen dochter.

Zo weigerde ze de Oldie of the Year-award. De Queen wilde de prijs, die de prestaties van oudere mensen viert, niet in ontvangst nemen omdat "je zo oud bent als je je voelt".

Het Britse maandblad The Oldie reikt de prijs jaarlijks uit en had de hofhouding van Elizabeth schriftelijk gevraagd of zij hem zou willen accepteren. De koningin weigert het aanbod 'beleefd, maar vastberaden.'

"Hare Majesteit vindt dat je zo oud bent als je je voelt", schrijft een woordvoerder van Elizabeth. "Daarom vindt de koningin niet dat ze aan de relevante criteria voldoet om de prijs in ontvangst te nemen en hoopt ze dat u een geschiktere kandidaat kunt vinden."

Het was een waardige afsluiting van een week waarin ze dik won bij de paardenraces en het glunderen niet kon laten…

…subtiel nog even trots het Earthshot succes van haar kleinzoon William aankaartte bij een ontvangst…

…en de wandelstok die haar bezorgde dochter prinses Anne haar had opgedrongen...

...al na een paar dagen welwillend testen uit beeld liet verdwijnen.

HM vond 'm maar lastig in combinatie met haar tas en soms een boeketje...

...en bovendien heeft ze hem naar eigen mening niet nodig. 

Ook het advies dat de hofarts haar heeft gemaand geen alcohol meer te drinken en alleen nog bij 'speciale gelegenheden' een glaasje te nuttigen neemt HM voor kennisgeving aan. De lakei van dienst mixt er in Windsor Castle nog lustig op los. It's good to be the Queen.

(c) Margaret Rhodes

Elizabeth, hier met haar nicht en goede vriendin Margaret Rhodes op Balmoral, is geen zware drinker, maar mag graag een martini drinken en echt ook erg gehecht aan haar favoriete cocktail: twee delen Dubonnet met een deel gin over ijs met een schijfje citroen. Wij zeggen: niet Oldie, maar Goldie, om zo in het leven te staan!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in