Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen Elizabeth vermaakt zich opperbest in weekend 65-jarig jubileum

Dit weekend zit Queen Elizabeth 65 jaar op de troon. Dat vierde ze onder andere met een tuinfeest en een bezoek aan de Epson race. Ales paardenliefhebber een jaarlijks hoogtepunt. Zo willen wij ook wel 92 worden, ze genoot zichtbaar. Op de dag van de 65ste verjaardag van haar kroning bracht konin...

Queen Elizabeth vermaakt zich opperbest in weekend 65-jarig jubileum

Dit weekend zit Queen Elizabeth 65 jaar op de troon. Dat vierde ze onder andere met een tuinfeest en een bezoek aan de Epson race. Ales paardenliefhebber een jaarlijks hoogtepunt. Zo willen wij ook wel 92 worden, ze genoot zichtbaar.

Op de dag van de 65ste verjaardag van haar kroning bracht koningin Elizabeth zaterdag een bezoek aan de Epsom Races.

Elizabeth is al jaren fan van de Epsom Races en is bijna elk jaar van de partij. Meestal gaan ook andere leden van de Britse koninklijke familie mee naar racebaan Epsom Downs. Dit jaar werd Elizabeth vergezeld door haar nichtje prinses Alexandra.

Het hoogtepunt van de dag is de Investec Derby, de belangrijkste race. Bij deze wedstrijd strijden de jockeys om een prijzenpot van in totaal 1,5 miljoen Britse pond. 

Terugkijken op de kroning

Het was zaterdag precies 65 jaar geleden dat koningin Elizabeth II werd gekroond in Westminster Abbey in Londen. De Royal Mint geeft ter gelegenheid van het kroningsjubileum een speciale munt uit. Canada markeert de kroningsverjaardag met een nieuwe postzegel.

In de Britse geschiedenis zat niemand langer op de troon dan Elizabeth die in februari 1952 haar vader koning George VI opvolgde, en een jaar later werd gezalfd en gekroond.

In een eerder dit jaar uitgezonden documentaire keek de vorstin terug op de grote dag en gaf ze ongedwongen commentaar op de kroon die ze die dag op het hoofd kreeg.

"Natuurlijk is die niet comfortabel. Dat is er geen een", aldus Elizabeth, die de kroon met beide handen oppakte nadat hij omzichtig was aangereikt, door een man met handschoenen.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in