Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen Elizabeth schakelt tandje bij

De queen gaat weer volop aan de slag, en hoe. In de pandemieperiode was ze maar weinig in beeld (logisch, zeker gezien haar 95 jaren) en sinds de dood van prins Philip in april heeft ze wat welverdiende tijd genomen om te rouwen. Vanzelfsprekend leidde dat in Groot-Brittannië tot geruchten dat Qu...

Queen Elizabeth schakelt tandje bij

De queen gaat weer volop aan de slag, en hoe.

In de pandemieperiode was ze maar weinig in beeld (logisch, zeker gezien haar 95 jaren) en sinds de dood van prins Philip in april heeft ze wat welverdiende tijd genomen om te rouwen. Vanzelfsprekend leidde dat in Groot-Brittannië tot geruchten dat Queen Elizabeth nu toch écht zou overwegen de troon op te geven. Maar niets is minder waar, zeggen paleisbronnen nu.

Sterker: de koningin schaalt haar werkschema de komende weken juist weer flink op. Omdat de beperkingen in het land steeds verder worden terug geschaald maar ook omdat ze daar simpelweg weer behoefte toe voelt.

Zoom volstaat niet meer

"Majesteit heeft een sterke drang om zich weer te laten zien", deelt een insider met de Telegraph.

De afgelopen 14 maanden zagen landgenoten hun koningin minder dan ooit, al leerde ze wel snel Zoomen. Maar voor een rasprofessional als Elizabeth die al decennia gewend is handjes te schudden, volstaat dat echt niet meer. Zeker niet nu de lockdown er echt zo'n beetje op lijkt te zitten. En ze bovendien 'alleen' thuis is komen te zitten.

Joe Biden komt

Vorige week ging ze er voor het eerst weer even solo op uit, tijdens een bezoekje aan het schip HMS Queen Elizabeth, de komende weken is haar werkschema direct alweer flink serieus. Zo zou er een ontmoeting met president Joe Biden in de boeken staan, net als met andere wereldleiders, tijdens de G7.

Daarmee lijkt Her Majesty maar weer te willen aangeven dat ze weliswaar 95 is en net haar man verloren heeft, maar geenszins van plan is haar belofte om 'haar hele leven' te regeren te verbreken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in