Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinsjesdag: Máxima's mooiste jurken van 2013 tot nu

Het is vandaag Prinsjesdag, een dag waarop we Koningin Máxima vaak in haar mooiste robes zien. Hier blikken wij nog even terug op de prachtige creaties die Máxima in haar vijf jaar als koningin droeg voor deze grote dag. 2013: Gouden keuze voor Jan Taminiau Het kon na de inhuldiging met maar lief...

Prinsjesdag: Máxima's mooiste jurken van 2013 tot nu

Het is vandaag Prinsjesdag, een dag waarop we Koningin Máxima vaak in haar mooiste robes zien. Hier blikken wij nog even terug op de prachtige creaties die Máxima in haar vijf jaar als koningin droeg voor deze grote dag.

2013: Gouden keuze voor Jan Taminiau

Het kon na de inhuldiging met maar liefst twee jurken van Jan Taminiau bijna niet uitblijven, de geruchten gingen al een tijdje en op 17 september 2013 bleek het allemaal waar: Máxima koos voor een design van Jan Taminiau voor haar eerste Prinsjesdag als koningin.

2014: Vlammend rode Valentino

‘Uit de schaduw van de crisis’. Zo luidde het motto van de Miljoenennota van 2014. Máxima besloot het letterlijk te nemen. Zij verscheen in de Ridderzaal in een vlammend rode Valentino.

De zijden A-lijnjurk met bijpassend hoedje (Fabienne Delvigne natuurlijk) en matching lipstick waren duidelijk bedoeld om de spotlights te pakken.

2015: Jan Taminiau’s ode aan Japan

Meermalen struikelde Máxima (onderwijl breed lachend) bijna onderweg naar de Ridderzaal. Dat was niet het enige opvallende aan de outfit van 2015: de koningin had geen hoed op! Op Prinsjesdag!

Gelukkig maakte de showstopper van Jan Taminiau dat ruimschoots goed. Die was geïnspireerd op de Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch, en volledig versierd met kraaltjes en borduursels.

2016: Camouflagejurk van Claes Iversen

De tweedelige jurk van Claes Iversen heeft een top van zijde en een goudkleurige, bewerkte rok met kant en pailletten. Die ook nog eens uitstekend bleek te passen bij de troon.

2017: Ingetogen en stijlvolle Natan

Na een rode, een gouden, een bebloemde en een blauwe jurk dachten we in 2017 dat we ongeveer wisten wat we konden verwachten van Máxima op Prinsjesdag: in elk geval veel kleur.

Maar Máxima is onvoorspelbaar. Dus verscheen ze in 2017 bij de Ridderzaal in een grijze a-lijnjapon met rozen van Natan. Prachtig, maar ingetogen.

Wij zitten er vanmiddag weer helemaal klaar voor! Volg Nouveau.nl op Facebook voor het laatste Máxima-nieuws op Prinsjesdag.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in