Prinses Mary openhartig over haar overleden moeder

Prinses Mary openhartig over haar overleden moeder

Op grote verjaardagen ga je altijd terugblikken.

Kroonprinses Mary van Denemarken viert deze week haar 50e verjaardag met een hele rits interviews. Waarin ze prachtig vertelt over haar moeder, die 25 jaar geleden is overleden.

Met Eurowoman Magazine deelt ze de belangrijkste levensles die haar moeder haar ooit leerde. "Je kunt alleen maar jezelf zijn."

Omarmen

Die woorden kwamen al die jaren geleden nog niet helemaal binnen, maar Mary heeft ze in de tussentijd leren omarmen. "Ze had er volkomen gelijk in. Ik heb mezelf aan die woorden herinnerd toen ik af en toe het gevoel had dat ik mezelf verloor”, aldus Mary.

Dat risico loop je natuurlijk extra als je van doodgewone Australische valt voor de kroonprins van Denemarken. Mary verhuisde naar Denemarken, leerde een hele nieuwe taal en cultuur kennen en werd uiteindelijk zelfs kroonprinses. En moeder van vier kinderen.

Prinses Mary openhartig over haar overleden moeder

Nog maar 25

Ze was nog maar 25 toen ze haar moeder Henrietta verloor. Zij had een hartaandoening. Het is niet iets waar Mary vaak openlijk over praat, maar toen ze in 2020 op werkbezoek ging bij een steungroep voor jongeren die te maken hebben met rouw, deelde ze ook al iets over haar moeder.

"Ze is te vroeg gegaan", zei ze toen. “Maar naarmate je ouder wordt, leer je de tijd die je samen hebt gehad als een geschenk te zien. En het verlies biedt iets wat je anders niet zou hebben. Het maakt je sterker."

Prinses Mary openhartig over haar overleden moeder

Beeld: Kongehuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in