Prinses Margriet geeft Harry rompertje cadeau

Prinses Margriet geeft Harry rompertje cadeau

Prins Harry heeft vandaag (donderdag) tijdens zijn bezoek aan de kick-off van de Invictus Games in Den Haag een leuk cadeautje gekregen van prinses Margriet: een rompertje. 

Op het onderpakje prijkt het logo van de Invictus Games, die over precies een jaar plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag. De Spelen zijn zó belangrijk voor de prins dat hij zijn nieuwbakken familie een paar uurtjes verliet.

Knuffels, speelgoed en slofjes

Toeschouwers wachtten de prins vanmiddag op met cadeautjes voor zijn zoon en de Invictus Games-deelnemers feliciteerden Harry met de geboorte van Archie.

De toeschouwers hadden voor het zoontje van de hertog van Sussex onder andere knuffels, speelgoed en slofjes meegebracht.

Archery

Vooral de handboogschieters waren bijzonder te spreken over de naam van het kereltje, die wel wat weg heeft van archery, het Engelse woord voor boogschieten. Harry bleek een natuurtalent in de sport. Hij schoot namelijk één pijl, in de roos. 

I Am Daddy

Harry sloot zijn bezoek aan het Haagse Zuiderpark af met een fietstochtje. Voor die gelegenheid droeg de prins een bijzonder jasje. Daarop stond Invictus Family, met de kenmerkende gele letters I Am. Onder die tekst stond Daddy, waardoor er in het geel op Harry's jasje stond: I Am Daddy.

Prinses Margriet

Prinses Margriet was aanwezig als erevoorzitter van de Games en sprak met een aantal sporters van het Nederlandse team. Ze verwelkomde de prins bij zijn aankomst in de hofstad en daar zijn onderstaande beelden van gemaakt. 

De Invictus Games zijn in het leven geroepen door Harry om door middel van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor militairen en veteranen die fysiek of psychisch letsel hebben opgelopen. De prins is zelf Afghanistan-veteraan.

Met of zonder Archie?

Volgend jaar van 9 tot 16 mei is het zover. Dikke kans dat Harry én Meghan dan de tocht naar Den Haag maken. De prins heeft 'nog geen idee' of Archie dan ook van de partij is, zo liet hij vandaag weten. 

Bron: ReutersBeeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in