Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Margriet en Pieter schuiven aan bij bijzondere Canadese dag

De Van Vollenhovens waren weer even terug op Paleis Het Loo. Het was tot 1975 hun thuis en nog steeds wonen prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vlakbij Paleis Het Loo, in Huis Het Loo. Maar een officieel momentje op Het Loo moet toch altijd nog als thuiskomen voelen. De prinses en haar ech...

Prinses Margriet en Pieter schuiven aan bij bijzondere Canadese dag

De Van Vollenhovens waren weer even terug op Paleis Het Loo.

Het was tot 1975 hun thuis en nog steeds wonen prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vlakbij Paleis Het Loo, in Huis Het Loo. Maar een officieel momentje op Het Loo moet toch altijd nog als thuiskomen voelen.

De prinses en haar echtgenoot waren gisteren aanwezig bij een ceremonie van In Our Fathers’ Footsteps in de Koninklijke Stallen in Apeldoorn. In Our Fathers’ Footsteps is een pelgrimage langs locaties die herinneren aan de Canadese bijdrage aan de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de coronapandemie was het evenement twee jaar uitgesteld.

Dertien dagen lang trekken negentig nazaten van Canadese veteranen langs belangrijke plekken voor hun familieleden. Zo is er onder meer aandacht voor de Slag om Arnhem en de Slag om de Schelde, bezoeken ze Canadese oorlogsbegraafplaatsen en lopen ze routes die hun voorouders in de oorlog hebben gelopen.

Samen met Margriet en Pieter, die natuurlijk zo hun eigen banden hebben met Canada, ontstoken ze de Canadian Remembrance Torch, een symbool van de bevochten waarden vrijheid, vrede en vriendschap. De toorts werd door de oude generatie en via prinses Margriet Mr. Pieter overgedragen aan de nieuwe generatie om de herinnering aan de Canadese bevrijders levend te houden.

Toch bijzonder om te zien altijd, de connectie tussen Nederland en Canada, ook zoveel jaar later.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in