Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Mako's laatste uren als Keizerlijke Hoogheid

Het is aftellen naar haar omstreden huwelijk. Stoïcijns en vastberaden werkt prinses Mako van Japan aan haar exit uit het Keizerlijk Huis. Na haar huwelijk – het wordt morgenochtend gesloten - verliest ze haar titel, is ze geen lid meer van de keizerlijke familie en gaat ze verder als gewoon burg...

Prinses Mako's laatste uren als Keizerlijke Hoogheid

Het is aftellen naar haar omstreden huwelijk.

Stoïcijns en vastberaden werkt prinses Mako van Japan aan haar exit uit het Keizerlijk Huis. Na haar huwelijk – het wordt morgenochtend gesloten - verliest ze haar titel, is ze geen lid meer van de keizerlijke familie en gaat ze verder als gewoon burger.

Sobere ceremonie

Haar jawoord aan Kei Komuro is sober, omdat er enige controverse is rond de bruidegom. Het weerhoudt Mako er niet voor te gaan: ze zijn verloofd sinds 2017, ze zat drie jaar zonder hem uit, kijkt nog altijd verliefd naar hem en lijkt klaar voor hun nieuwe leven in New York, waar hij een baan heeft bij een advocatenkantoor.

Tempelmomenten

De afgelopen dagen was met name Mako, oudste dochter van kroonprins Akishino en prinses Kiko, al druk met bezoeken aan heiligdommen op het paleisterrein, om haar voorgenomen huwelijk aan haar voorouders te melden.

Afscheid van familie

Ook ging ze langs bij keizer Naruhito en keizerin Masako, om afscheid te nemen. Dat bezoek duurde ruim een uur en ook prinses Aiko, het enige kind van Naruhito en Masako, voegde zich erbij.

Het was een teken dat er echt familiebreed afscheid wordt genomen van Mako. Haar zusje Kako zal haar vast erg gaan missen.   

Ziet Mako haar grootouders nog ooit?

Een dag voor haar huwelijk met Kei Komuro bracht de prinses een bezoek van ruim een uur aan haar grootouders keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko in hun Takanawa residentie. De dertigjarige prinses zag het paar voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd om afscheid te nemen.

Mako is het eerste kleinkind van Akihito en Michiko. De keizerin-emerita liet vorige week op haar 87e verjaardag nog weten dat ze de prinses gaat missen. Een van haar assistenten zei dat er geen twijfel over bestaat dat het paar Mako veel geluk wenst.

Meet the parents!  

Ook bruidegom Kei Komuro is inmiddels in Tokio gespot. Hij bracht zijn quarantaineweken in Yokohama door bij familie en ging zondag op bezoek bij zijn aanstaande schoonfamilie in de Akasaka residentie.

Het bezoek duurde ruim zeven uur, waarbij onder andere werd geluncht. Om een beetje goodwill te kweken is zijn kekke hipsterpaardenstaart gesneuveld in ruil voor een meer traditioneel kapsel. Het blijft bizar dat hij er sinds 2017 niet eerder over de vloer is geweest, maar zo werkt de Chrysantentroon   

Bijna een vrije vrouw

Prinses Mako is net 30 geworden en de foto's die traditioneel voor een verjaardag worden gemaakt  - ze staat hier naast haar zusje prinses Kako in de paleistuin - zijn daarmee extra symbolisch, nu ze het Keizerlijk Huis voorgoed verlaat.

Foto's (c) ANP, Royal Household Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in