Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Mako heeft een baan in New York gevonden

De Japanse ex-royal mag aan de bak. Goed nieuws voor voormalig prinses Mako van Japan (30): ze heeft een baan gevonden in New York. In het najaar verhuisde ze met haar nieuwe echtgenoot Kei Komuro naar Manhattan, waar hij al een job had als klerk bij een advocatenbureau. Maar Mako had nog geen we...

Prinses Mako heeft een baan in New York gevonden

De Japanse ex-royal mag aan de bak.

Goed nieuws voor voormalig prinses Mako van Japan (30): ze heeft een baan gevonden in New York. In het najaar verhuisde ze met haar nieuwe echtgenoot Kei Komuro naar Manhattan, waar hij al een job had als klerk bij een advocatenbureau. Maar Mako had nog geen werkvisum en zat de eerste maanden nog thuis.

Of dat visum inmiddels geregeld is, is niet bekend. Maar Mako heeft in elk geval een fijne baan weten te scoren bij het Metropolitan Museum of Art: een vrijwilligersfunctie die perfect bij haar achtergrond past.

Aan de slag bij het Met

Ze is tegenwoordig assistent curator bij het befaamde Met. Het is een onbetaalde functie, maar wel eentje waarbij Mako mag helpen met de Aziatische kunstcollectie van het museum. Ze zou zich momenteel bezigen met een tentoonstelling van schilderijen die zijn geïnspireerd op het leven van een 13e eeuwse monnik die door Japan reisde om het Boeddhisme daar te introduceren.

In Japan studeerde Mako af in Kunst en Cultureel Erfgoed en in Groot-Brittannië haalde ze een master in Art Museum and Gallery Studies. In Tokio werkte ze voor het universiteitsmuseum. Onderlegd is ze dus zeker en eigenlijk niemand twijfelde eraan dat een vrouw met haar connecties in de New Yorkse kunstwereld wel een plekje zou vinden.

Dat het nu nog om een nederig vrijwillig baantje gaat, zou echt te maken hebben met haar gebrek aan werkvisum.

Jaren vol ophef

Mako en haar Kei vertrokken in oktober op hoge poten uit Japan na jaren vol ophef over hun relatie. Zij verloofde zich als oudste dochter van de kroonprins in 2013 al met Kei, maar het volk keerde zich tegen de jonge geliefden, onder andere door een financieel schandaal in zijn verleden. Dat bleek een heel groot woord, 'schandaal', maar de meningen over Kei leken toen al vast te liggen.

Na jaren gescheiden geleefd te hebben, hij in New York en zij in Japan, kwam het eind 2021 toch nog van een huwelijk. Daarvoor moest Mako wél haar keizerlijke titel opgeven, al is dat in Japan normaal voor vrouwen die met een niet-royal trouwen. Ze besloot zo snel mogelijk na hun jawoord naar het buitenland te vertrekken om in alle rust te kunnen genieten van haar in Japan zo verboden liefde.

Jonge New Yorkse professionals

Sinds ze in New York is gaan wonen, zien we nog maar zelden iets van Mako, al wordt ze wel eens gekiekt door paparazzi daar. De newlyweds wonen in een chic appartement in Hell's Kitchen, hij werkt hard aan zijn vergunning om als advocaat aan de slag te mogen en zij werd vooral de stad verkennend gespot.

Nu ook Mako aan het werk is (en Kei een dezer weken zal horen of hij zijn vergunning krijgt), kan hun leven als jonge New Yorkse professionals echt beginnen.

Maar weinigen buiten Japan zullen het ze níet gunnen. Een modern sprookje indeed.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in