Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Madeleine landt op Zweedse bodem

De prinses is definitief teruggekeerd.

madeleine

Het hoge woord is er eindelijk uit: prinses Madeleine verhuist terug naar Zweden. De prinses landde gisteren samen met haar kinderen weer op Zweedse bodem. Het blad Svensk Damtidning wist de jongste dochter van Carl Gustaf en koningin Silvia op de kiek te zetten.

Terug in Zweden

Na de verkoop van hun villa in Miami voor zo'n 6,5 miljoen euro, was het een kwestie van tijd voordat de prinses samen met haar kroost (prinses Leonore, prins Nicolas en prinses Adrienne) en haar man terug zou keren naar Stockholm. Er moest eerst van alles geregeld worden, zoals een nieuwe school in Stockholm voor de kinderen.

Madeleine heeft het echter nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze ooit graag weer terug zou willen verhuizen naar Zweden. En dan niet zozeer om mee te draaien in de koninklijke agenda, maar om haar kinderen een Zweedse jeugd te geven.

Verhuizing

Er werd al langere tijd geroepen dat Madeleine terug zou verhuizen naar Zweden, maar een precieze datum bleef uit. Echtgenoot Chris O'Neill werd niet op het vliegveld gespot gisteren, maar verhuist gewoon met het gezin mee. Hij arriveert later, alhoewel hij zelf eigenlijk liever in Amerika of Engeland had willen wonen. Chris is namelijk van Brits-Amerikaanse komaf. Hij hoeft dan ook niet veel te weten van het Zweedse koninklijke leven en de titels van zijn vrouw. Zo zag de financier tijdens het huwelijk met Madeleine af van een Zweeds staatsburgerschap en een titel, zodat hij zaken kon blijven doen zonder de regels en verplichtingen van het koningshuis.

"Het is duidelijk dat getrouwd zijn met een prinses uitdagingen met zich meebrengt en uiteraard heeft het mijn leven gecompliceerd", liet hij eerder weten. "Alles wat ze doet, en indirect alles wat ik doe, wordt gezien en beoordeeld. Dat betekent dat mijn vrijheid tot op zekere hoogte beknot is. Ik vind het nog steeds heel vervelend als ik een winkel binnenloop, iemand me begint te filmen. Maar je went eraan. Ik verlang er niet naar om bekend te zijn en het brengt zeker geen voordelen in mijn beroep."

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld