Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Laurentien verovert harten in de bieb

Heerlijk bloemig, en helemaal in haar element. We hebben prinses Laurentien al even niet gezien en gehoord, want het waren best drukke tijden in huize Van Oranje. Zoon Claus-Casimir haalde zijn diploma in Schotland en koos voor een vervolgopleiding in Parijs, dochter Leonore vertrok achter nichtj...

Prinses Laurentien verovert harten in de bieb

Heerlijk bloemig, en helemaal in haar element.

We hebben prinses Laurentien al even niet gezien en gehoord, want het waren best drukke tijden in huize Van Oranje. Zoon Claus-Casimir haalde zijn diploma in Schotland en koos voor een vervolgopleiding in Parijs, dochter Leonore vertrok achter nichtje Alexia aan naar Wales.

Maar vandaag ging Laurentien er voor het eerst in lange tijd weer op uit voor het koninklijk huis. Ze opende (compleet met schattig hulpje én trademark grote ketting!) in Ridderkerk het Taalfestival tijdens de Week van Lezen en Schrijven. De prinses is oprichter van de stichting Lezen en Schrijven.

Ze toog naar de lokale bibliotheek voor een rondleiding en een officiële opening. En natuurlijk om met kinderen te praten over taal. Net als met lokale bedrijven trouwens.

Het is al jaren het paradepaardje van de prinses, lezen en schrijven. Haar stichting is er al sinds 2004 en hoopt laaggeletterdheid in Nederland aan te pakken. Elk jaar doet ze mee aan het Voorleesontbijt en andere initiatieven op het gebied van lezen en schrijven.

Volgens de prinses zelf is haar liefde voor lezen terug te voeren naar haar jonge jeugd, waarin ze veel werd voorgelezen door haar vader en moeder. Naast die stichting is ze ook nog eens beschermvrouwe van het Genootschap Onze Taal.

Sinds mei hebben we de prinses niet in officiële bezigheden gezien. Haar volgende publieke moment is al wel bekend: samen met haar man prins Constantijn is ze aanwezig bij Prinsjesdag, naast Willem-Alexander, Máxima en prinses Amalia.

Ze staan dit jaar voor het eerst met z'n vijven op het balkon van Noordeinde, want Amalia maakt als achttienjarige haar debuut bij de plechtigheden.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in