Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Laurentien: hierbij verklaar ik de zomervakantie voorbij!

Het royal schooljaar is geopend! En wel door prinses Laurentien, die vanochtend naar Rotterdam reed voor een onderwerp dat haar aan het hart gaat.

Laurentien Rotterdam

’t Is weer voorbij die mooie zomer. Of nou ja, voor prins Constantijn en prinses Laurentien in elk geval. Want hoewel ons koningspaar voor zover we weten nog héél even geniet van de Griekse zon (donderdag droppen ze prinses Ariane bij haar Italiaanse kostschool, maandag gaan ze weer aan het werk in Den Haag), zijn de andere Van Oranjes weer aan de slag.

Prinses Bieb

Prinses Laurentien beet vanochtend het spits af wat betreft de koninklijke nazomerse agenda. Zij opende in Rotterdam het internationale World Library and Information Congress. Wat natuurlijk helemaal past bij de prinses van de geletterdheid.

Laurentien is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken én oprichter van Stichting Lezen en Schrijven die nauw samenwerkt met Nederlandse bibliotheken om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Noem haar dus gerust ‘Prinses Bieb’, waardoor het hartstikke logisch is dat juist Laurentien naar Ahoy mocht voor de openingstoespraak, zelfs al was haar schoonzus alweer in den lande geweest.

Lekker op roze

De prinses ging voor de (zomerse) gelegenheid op lekker roze met een fijne roze clutch erbij in krokoleer, rode nagels en fijne zwarte hakken. Om haar linkerwijsvinger een ring die mooi matchte bij haar oorbellen. Een heerlijk fris plaatje met een knipoog naar Barbiecore.

ANP / Robin Utrecht

In haar speech reflecteerde de prinses op de rol die bibliotheken in de toekomst gaan spelen, waarna ze het vijfdaagse congres formeel opende samen met Barbara Lison, directeur van de International Federation of Library Associations. Er komen deze week in Rotterdam bibliotheekprofessionals uit 130 verschillende landen langs.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • ANP / Robin Utrecht