Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Irene viert verjaardag, Carré vol Oranjes

Prinses Irene trof een volle bak voor haar verjaardag: Koninklijk Theater Carré was helemaal uitverkocht voor de eenmalige feestelijke voorstelling 'Samen. Een ode aan de natuur' die door het Natuur College is georganiseerd ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Irene, die voorz...

Prinses Irene viert verjaardag, Carré vol Oranjes

Prinses Irene trof een volle bak voor haar verjaardag: Koninklijk Theater Carré was helemaal uitverkocht voor de eenmalige feestelijke voorstelling 'Samen. Een ode aan de natuur' die door het Natuur College is georganiseerd ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Irene, die voorzitter is van het College.

De prinses wilde graag dat niet zij, maar de natuur centraal zou staan in het programma. Ze zet zich daar al jaren voor in met hart en ziel. Om die reden mocht ook niet worden gezegd dat het een avond was 'ter ere' van haar bijzondere mijlpaal, maar hoogstens 'in het kader' van haar verjaardag, op 5 augustus jongstleden. Links prinses Viktória en prins Jaime, Irene staat hand in hand met haar dochter prinses Carolina, die uit Zwitserland was overgekomen. 

"Het NatuurCollege staat voor de verbinding van al het leven," aldus de prinses. "Wij zijn natuur. De toekomst van het leven op Aarde in al haar diversiteit, bepalen we Samen. Wij willen dit graag op een originele manier naar voren brengen, vieren en delen. De verschillende artiesten zullen ieder op hun eigen wijze daar invulling aan geven en vormen als het ware een uniek poëtisch boeket.”

Een groot deel van de koninklijke familie woonde de avond bij, te beginnen met Irene's zussen Beatrix...

...en Margriet...

...die ook wat neven en nichten assorti had meegenomen: links prinses Marilène en prins Maurits, rechts prinses Aimée en prins Floris. 

Koning Willem-Alexander had de Troonrede waarschijnlijk al lekker in zijn hoofd zitten, want ook hij kwam naar Amsterdam voor zijn tante. 

ZM's satirische alter ego op Twitter maakte er alvast een grapje over. 

Prinses Laurentien had het groene thema van de avond vertaald naar oorbellen waar niemand omheen kon en waar ZM de Baard van Oranje volledig heeft omarmd, lijkt zijn broer prins Constantijn in rap tempo aan het ontbaarden te zijn. 

Prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, was met prinses Annemarie gekomen...

...en ook Tjalling ten Cate en prinses Margarita, de oudste dochter van Irene, waren uit Wassenaar overgekomen. Achter hen prinses Marilène en prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet...

...die over belangstelling niet te klagen hadden. Irene's vorige maand overleden jongste zus prinses Christina zal zeer worden gemist, aldus Irene vorige week bij Jinek. Maar Irene dacht dat ze er in geest wel bij zou zijn.

De prinses zat op de eerste rij met haar kinderen, de rest van de familie in de koninklijke loge. Aan het programma dat door Herman van Veen en prinses Irene is samengesteld werkten onder anderen Claudia de Breij, het Nationale Ballet, ISH danscollectief, dichter des vaderlands Tsead Bruinja en ZO! Gospel Choir mee.

En hoe leuk is dit? Well played, HM!

Foto's © ANP, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in