Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Eugenie verrast Instagram-volgers met foto van litteken

Ter ere van World Scoliosis Awareness Day wil ze scoliose-patiënten een hart onder de riem steken.

eugenie

Het was woensdag 'World Scoliosis Awareness Day', een dag die in het teken staat van bewustwording voor scoliose. Reden genoeg voor Eugenie, die ook aan de aandoening lijdt, om een foto van haar litteken op Instagram te delen. De prinses wil haar volgers zo een hart onder de riem steken.

Litteken

Scoliose is een zijdelingse verdraaiing en verkromming van de wervelkolom. Eugenie heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zij aan deze aandoening lijdt. De prinses werd op haar 12e geopereerd aan scoliose, wat een litteken op haar bovenrug opleverde. Ter ere van World Scoliosis Awareness Day deelde ze gisteren een foto waarop het litteken te zien is.

Op haar trouwdag droeg Eugenie een prachtige jurk die een deel van haar rug bloot liet. Als je goed kijkt, zie je dan ook het litteken. "Ik wilde gewoon mijn litteken delen en iedereen die iets soortgelijks heeft meegemaakt aanmoedigen om dat van hen met mij te delen", schrijft de prinses bij de foto. "Aan iedereen die net de diagnose heeft gekregen, aan diegenen die een beugel dragen, aan diegenen die herstellen van een operatie en aan diegenen die al jaren met een litteken hebben geleefd - mijn gedachten zijn bij jullie op Scoliose Awareness Day", aldus Eugenie.

Tot slot wil ze de doktoren, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en onderzoekers van Scoliosis Support & Research bedanken.

Sarah Ferguson

Haar openheid heeft Eugenie duidelijk niet van een vreemde. Ook moeder Sarah Ferguson vindt het belangrijk om open te zijn over zaken als gezondheid. Sarah kreeg vorig jaar een dubbele kankerdiagnose en geeft haar volgers regelmatig een update over hoe het daarmee gaat. Aan borstkanker is de hertogin geopereerd, dus op dit moment lijdt ze alleen nog aan huidkanker. Gelukkig is dat goed te behandelen.

"Ik moet regelmatig gecontroleerd worden en ik moet crème op mijn gezicht smeren om zonschade te voorkomen", vertelde Sarah eerder deze maand. "Maar ik krijg geen immuuntherapie, neem geen medicijnen en doe geen chemotherapie, waar ik heel dankbaar voor ben."

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld, Instagram @princesseugenie