Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Elisabeth bijna klaar met militaire opleiding

Nog eens goed door de modder voor ze gaat studeren. Kroonprinses Elisabeth van België neemt momenteel deel aan een tactische opleiding in het militaire kamp Lagland in Aarlen. Het kamp duurt 24 dagen en vormt de laatste fase van de eerstejaarsopleiding als leerling-officier aan de Koninklijke Mil...

Prinses Elisabeth bijna klaar met militaire opleiding

Nog eens goed door de modder voor ze gaat studeren.

Kroonprinses Elisabeth van België neemt momenteel deel aan een tactische opleiding in het militaire kamp Lagland in Aarlen.

Het kamp duurt 24 dagen en vormt de laatste fase van de eerstejaarsopleiding als leerling-officier aan de Koninklijke Militaire School (KMS).

Elisabeth volgt slechts een klein onderdeel van de studie Sociale en Militaire Wetenschappen, want die opleiding neemt normaal vijf jaar in beslag. Ze gaat na de zomer vermoedelijk elders studeren 

De prinses slaapt er op een luchtbed in een tentje en staat om zes uur op. De dag begint met ontbijten, het groeten van de vlag en de Brabançonne, het volkslied, dat haar als hertogin van Brabant bekend zal voorkomen.

Het was voor het eerst dat ze het hindernissenparcours deed, aan het einde van het kamp moeten alle leerlingen het snel en foutloos kunnen doen.

Ze heeft het heel goed gedaan", evalueert luitenant-kolonel Isabel Vanhavermaet haar bekendste rekruut. "Ze was heel sportief, heeft haar vrouwtje gestaan en haar fysieke proeven met brio afgelegd. Dat was een tien op tien.

'Ze is zo mooi geïntegreerd in de groep. Ze is echt één van ons'

Ook op sportief, academisch, militair en karakterieel vlak - daarmee bedoelen we de houding - heeft ze mooie resultaten neergelegd. Ze is zo mooi geïntegreerd in de groep. Ze is echt één van ons."

De kroonprinses liet zelf weten dat ze enorm genoten had van haar tijd op de militaire school: “Ik ben het ondertussen gewoon geworden om zo vroeg op te staan”, zegt ze. “Ik heb me hier veel moeten aanpassen, maar ik heb er enorm van genoten. Ik heb fantastische mensen ontmoet en veel ervaringen opgedaan."

Op 21 juli wordt het kamp in Aarlen kort onderbroken voor het nationaal defilé. Prinses Elisabeth zal dan op het Paleizenplein in Brussel voor haar familie defileren, in plaats van in een leuke jurk vanaf de tribune toekijken. Stoer!

Foto's (c) Belgische Monarchie, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in