Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Delphine: 'Ik was altijd een beetje funkadelic'

'De hele familie­situatie evolueert op een mooie, trage manier.' Twee jaar mag ze zich nu prinses noemen, Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België (54), na een jarenlange strijd om erkend te worden als buitenechtelijke dochter van oud-koning Albert. 👸 Royal visit at Tomorrowland in Boom, ne...

Prinses Delphine: 'Ik was altijd een beetje funkadelic'

'De hele familie­situatie evolueert op een mooie, trage manier.'

Twee jaar mag ze zich nu prinses noemen, Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België (54), na een jarenlange strijd om erkend te worden als buitenechtelijke dochter van oud-koning Albert.

En ze is een verfrissende aanvulling op de keurige familie: trouw aan haar artistieke kunstenaarsleven met krachtig en humorvol werk. Bezoeker van technofestival Tomorrowland. Fervent hardloper. Statement dresser (bij voorkeur in haar eigen Wearable Art ontwerpen), zwak voor opvallende schoenen.

Binnen de lijntjes, maar wel meer uitgesproken dan haar halfbroers en halfzus. "Ik volg de mode niet," zegt ze in Het Laatste Nieuws. "Ik heb grote bewondering voor ontwerpers, maar ik hoef geen trends. Het moet me gewoon aanspreken. Ik was altijd een beetje funkadelic."

Over vijftig worden in een periode waarin ze nog altijd niet erkend was: "Het is een beet­je een shock geweest. Oh my god, is het echt zo snel gegaan? Ga ik vanaf nu bitter worden over zaken die gelopen zijn zoals ze gelopen zijn? Word ik een oude vrouw die geen dankbaarheid voelt of ga ik mijn leven nog liéver zien? Ga ik mensen nog liever zien, ga ik mensen nog meer vertrouwen? Ik schreef ‘liefde, liefde, liefde’, overal waar ik kon."

Delphine en prinses Claire hadden het samen heel gezellig tijdens de Nationale Dag

Over de Saksen-Coburg'jes: "De hele familie­situatie evolueert op een mooie, trage manier. Veel mensen vragen me van: ‘Zien jullie elkaar nu niet elke dag’ of ‘Ben je niet ongeduldig naar meer?’ Nee, natuurlijk niet. Het móét op een trage, kalme wijze gebeuren. Let’s not push things. Ik wil mijn tijd nemen. Maar het is allemaal positief en het contact is goed – dat kan ik je wel zeggen."

Expositie

Delphine's werk is tot 19 maart 2023 te zien in de expositie ‘If Cloths Could Talk’ in het Markiezenhof Museum in Bergen Op Zoom.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in