Prinses Charlotte: ‘ik was zó eenzaam’

Prinses Charlotte: ‘ik was zó eenzaam’

Wij zien haar altijd als de stralende, mooie prinses. Maar Charlotte Casiraghi heeft ook zo haar demonen, zoals dat gaat met Monegaskische royals.

Op het eerste gezicht heeft Charlotte Casiraghi (30, dochter van prinses Caroline en kleindochter van Grace Kelly) alles: ze is mooi, ze is rijk, ze is royalty, ze heeft een zoontje en ze is dolgelukkig met haar nieuwe liefde. Toch kent ook haar leven een duister hoofdstuk. Ze sprak er openhartig over in een interview met L’Observateur de Monaco.

Een vroege dood“Elk leven bestaat deels uit pijn”, deelde de prinses met het magazine. “Ik heb droevige dingen meegemaakt, dat hoort bij elk leven. Voor mij was het de vroege dood van mijn vader.”

Lees ook: Zeldzame foto's: Charlotte Casiraghi met zoontje Raphaël

Vier jaar oud was Charlotte nog maar toen Stefano Casiraghi om het leven kwam in een bootrace. De Italiaanse zakenman en socialite was de tweede echtgenoot van prinses Caroline. Hij had veel succes met powerboatraces, maar sloeg voor de kust van Monaco om en moest dat met zijn leven bekopen. Charlotte, haar oudere broer Andrea en jongere broertje Pierre moesten noodgedwongen zonder hem opgroeien.

Maffe familieEn dat was zwaar, deelt Charlotte nu. “Ik voelde me heel jong al zó eenzaam. Dat paste bij mijn persoonlijkheid: ik was altijd aan het nadenken, dook in gedichtenbundels en boeken van filosofen. Mijn eenzaamheid hoorde bij mij, al kom ik natuurlijk ook uit een familie die best een beetje maf is.”

Tegenwoordig is vereenzamen er gelukkig niet meer bij. Charlotte deelt de voogdij over haar zoontje Raphaël (3) met komiek Gad Elmaleh, en is sinds een paar maanden weer gelukkig in de liefde met producent Dimitri Rassam. 

Prinses Charlotte: ‘ik was zó eenzaam’
Prinses Charlotte: ‘ik was zó eenzaam’