Prinses Catherine houdt audiëntie op Windsor Castle

Door Ella Vermeulen
Prinses Catherine houdt audiëntie op Windsor Castle

Alsof ze nooit iets anders heeft gedaan.

Het voelt zowel vertrouwd als nieuw, hoe de prinses van Wales in het bekende Windsor Castle opeens als een van de leading ladies rondloopt. Nu William en zij zo dichtbij het kasteel wonen, is het logistiek handig om ontvangsten daar te houden.

Prinses Catherine houdt audiëntie op Windsor Castle

Na ruim tien jaar in de koninklijke familie kent ze het op haar duimpje, maar het is toch… bijzonder met hoeveel gemak ze van redelijk bescheiden op de achtergrond achter de Queen en Camilla nu opeens zelf de leiding van zo'n audiëntie neemt, in de Green Drawing Room.

Gezien het feit dat ze in haar beginjaren als royal stierf van de zenuwen en murmelend met neergeslagen ogen speechte, dan kun je toch zeggen dat ze zich enorm heeft ontwikkeld in haar rol.   

Prinses Catherine houdt audiëntie op Windsor Castle

De audiëntie van gisteren betrof de Royal Navy Ship's Company van de HMS GLASGOW. Catherine is 'sponsor' van het schip dat momenteel wordt afgebouwd in het Schotse Govan. Ze zal het schip te zijner tijd ook dopen.

Kate mag altijd graag aan diplomatic dressing doen en had zich getooid in een donkerblauw powerpak van Alexander McQueen en een witte blouse, om zich een beetje leuk te stylen voor het thema.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in