Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Carolina maakt haar debuut in Parijs

Haute couture, socialites, cavaliers én natuurlijk de wals. Prinses Carolina Bourbon-Twee Siciliën heeft haar debuut in de society gemaakt op Le Bal des Débutantes in het Shangri-La Hotel te  Parijs, samen met nog zo'n twintig socialites assorti. Ze werd begeleid door prins Léopolde van Nassau, d...

Prinses Carolina maakt haar debuut in Parijs

Haute couture, socialites, cavaliers én natuurlijk de wals.

Prinses Carolina Bourbon-Twee Siciliën heeft haar debuut in de society gemaakt op Le Bal des Débutantes in het Shangri-La Hotel te  Parijs, samen met nog zo'n twintig socialites assorti.

Ze werd begeleid door prins Léopolde van Nassau, de 19-jarige zoon van prins Guillaume van Luxemburg en zijn vrouw Sibilla. Leopold is een volle neef van groothertog Henri van Luxemburg.

"Ik vind het heel opwindend om deel te nemen aan Le Bal," aldus Carolina. "Het is een geweldig moment om nieuwe vrienden te maken, een leuke avond te hebben en tegelijk twee heel goede doelen (Seleni en Enfants de Asie) te steunen."  

Van de onthulling van De Jurk maakte ze een complete teaser campagne. Duidelijk was al wel dat het Ralph & Russo zou worden…

…maar in welke jurk ze nu precies haar debuut zou maken, moest een verrassing blijven.

Carolina is de oudste dochter van de ándere Charles en Camilla. Charles is hertog van Castro, prinses Camilla en hij behoren tot de obscure, maar zeer zichtbare adel van Italië en Spanje. Het gezin pendelt tussen residenties in onder andere St Tropez en Monaco, Carolina en haar zusje prinses Chiara (links) gaan niet naar school, maar krijgen thuisonderwijs en vergezellen hun ouders vrijwel altijd naar events.  

Le Bal zoals intimi het noemen is het meest prestigieuze debutantenbal ter wereld, de 'debs' moeten worden door de organisatie worden uitgenodigd om mee te mogen doen. Ze leren walsen, voor zover ze dat al niet kunnen, er gaat een spoedcursus etiquette tegenaan en ze worden begeleid door caveliers, jonge mannen uit de society. Hier zie je Carolina in de Ralph & Russo die het uiteindelijk is geworden, met haar trotse vader. 

Ooit was het typisch een verkapte huwelijksmarkt voor de adel, tegenwoordig doen er ook dochters mee van bekende Hollywoodsterren, Chinese zakendynastieën, naast Indiase en Europese adel. Dit was in 2017: prins Pad en Ava Phillippe, de dochter van actrice Reese Witherspoon. Ook Amelia Windsor en lady Kitty Spencer debuteerden in Parijs. 

Le Bal wordt gehouden sinds 1994 toen Ophélie Renouard een moderne doorstart organiseerde van het traditionele debutantenbal. Er zit tegenwoordig een charitatief kantje aan en fashion speelt een grote rol: couturehuizen lenen jurken aan de debs en liften zo leuk mee op de publiciteit rond Le Bal. Officiële juwelier van deze editie was Harakh Mehta.