Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix opent jubileumexpositie 175 jaar Pulchri Studio

In de jaren tachtig en negentig heeft Beatrix' liefde voor moderne kunst veel voor die stroming gedaan. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, op wie er niet zo mee bekend was. Ze was dus de aangewezen persoon om de jubileumexpositie van 175 jaar Pulchri Studio te openen: ze liep (en loopt) er re...

Prinses Beatrix opent jubileumexpositie 175 jaar Pulchri Studio

In de jaren tachtig en negentig heeft Beatrix' liefde voor moderne kunst veel voor die stroming gedaan. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, op wie er niet zo mee bekend was.

Ze was dus de aangewezen persoon om de jubileumexpositie van 175 jaar Pulchri Studio te openen: ze liep (en loopt) er regelmatig privé binnen.

En had er een ontspannen werkbezoek aan. De tentoonstelling toont de verscheidenheid van de kunstenaarsvereniging door de jaren heen.

Er is een tentoonstelling te zien met gecombineerde werken van kunstenaars en van meesters uit de tijd van de Haagse School als hommage aan hun bijdrage aan de kunst.

Naast een tentoonstelling over zelfportretten in de vorm van foto´s, schilderijen, tekeningen en beelden, is een zaal ingericht met nieuwe media en beamerkunst.

Tot slot is een tentoonstelling te bezichtigen die gewijd aan jonge vrouwelijke kunstenaars. 

Pulchri Studio is op 23 januari 1847 opgericht door de kunstschilders Hardenberg, Roelofs, Van Hove en Weissenbruch om de belangen van de beeldende kunst  te bevorderen en kunstbeschouwingen te houden. In 1901 werd de huidige locatie aan het Lange Voorhout in Den Haag in gebruik genomen. De vereniging van – overwegend Haagse - beeldend kunstenaars biedt een ontmoetingsplaats voor alle disciplines in de beeldende kunst en is tevens galerie.

De jubileumexpositie is vanaf morgen tot en met 23 oktober 2022 te bezichtigen. 

Foto's (c) ANP, PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in