Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix is niet blij met biografie over haar moeder

Nederland is in rep en roer door socioloog Jolande Withuis. Ze onthult in haar boek ‘Juliana, vorstin in een mannenwereld’ hoe het er echt aan toeging achter de paleisdeuren. Natuurlijk willen wij niet teveel zeggen, maar het boek gaat niet over rozengeur en maneschijn. De historische biografie z...

Prinses Beatrix is niet blij met biografie over haar moeder

Nederland is in rep en roer door socioloog Jolande Withuis. Ze onthult in haar boek ‘Juliana, vorstin in een mannenwereld’ hoe het er echt aan toeging achter de paleisdeuren. Natuurlijk willen wij niet teveel zeggen, maar het boek gaat niet over rozengeur en maneschijn. De historische biografie zorgt voor veel opschudding, waar prinses Beatrix helemaal niet blij mee zou zijn.

Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat Beatrix niet blij is met de publicatie van dit boek. Wat blijkt? Bronnen beweren dat onze oude koningin geprobeerd heeft om het boek tegen te houden. Dit vinden wij niet zo gek, want niet alleen haar moeder komt er in het boek slecht vanaf. Ook haar vader wordt zijn meest onflatteuze kant getoond.

Beatrix

Het boek, bestaande uit bijna 900 pagina’s met persoonlijke en gevoelige informatie, ligt nu in de boekhandel.