Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix: 'Ik hoop dat Amalia net zoveel van de Antillen gaat houden als ik'

Te leuk: prinses Beatrix reageert op wat haar kleindochter eerder dit jaar zei: 'Ik hoop dat Amalia net zoveel van de Antillen gaat houden als ik.'

amalia beatrix mei 2023 kroningsreceptie charles III

Prinses Beatrix heeft genoten van haar bezoek aan Curaçao en Aruba. Haar afgelopen dagen stonden in het teken van natuur, geschiedenis en initiatieven die het leven beter maken op de eilanden.

Getty Images

Op Aruba vond op vrijdag het laatste onderdeel van haar programma plaats: een bezoek aan het symposium van de Dutch Caribbean Nature Alliance over het herstel van ecosystemen op de eilanden. Beatrix is beschermvrouwe van de alliantie.

Getty Images

Het symposium werd gehouden op de University of Aruba. De prinses was onder meer bij een panelgesprek over het werk dat wordt gedaan om de ecosystemen op een natuurlijke manier te beschermen.

Beatrix ging dinsdag en woensdag langs bij verschillende natuurgebieden en initiatieven op Curaçao, dat zij in 2021 voor het laatst bezocht.

Getty Images

De prinses bezocht onder ander een voormalige plantage in het Christoffelpark, waar nu meer wordt verteld over de slavernijgeschiedenis en het omgaan met de natuur, bekeek een buurttuin waar bewoners zelf groenten en fruit kunnen verbouwen, en wandelde door de natuurgebieden Rif St. Marie-Hermanus en Shete Boka.

Getty Images

Beatrix hoopt dat haar bezoek aan Curaçao en Aruba niet haar laatste was aan het Caribische deel van Nederland. Ze hoopt de eilanden snel nog eens terug te zien, vertelde ze vrijdag bij de afsluiting van haar reis.

Getty Images

"Het is altijd fijn hier. Als ik hier ben, ben ik meteen helemaal gelukkig", zei de 85-jarige prinses bij een ontmoeting met de pers.

Ze vindt het enthousiasme van de mensen op de eilanden "altijd enorm inspirerend". Volgens Beatrix werken zij "keihard om het hier mooi en goed te houden".

Collega Rick Evers maakte dit leuke filmpje: de prinses hoopt tevens dat haar liefde voor het Caribische deel van Nederland overslaat op haar kleindochter Amalia. Zij bezocht eerder dit jaar de Cariben en heeft volgens Beatrix "een goede tijd" gehad. "Ik hoop dat ze net zoveel van de Antillen gaat houden als ik."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images