Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix heeft weer een vrolijk molenmomentje!

Húp, naar Bovenkarspel voor de Ceres. Op zich zijn de molenmomentjes van prinses Beatrix niet heel spannend. Maar het levert altijd zulke leuke plaatjes op – ontspannen prinses, Nederlandse tulpen, molen als erfgoed in beeld – dat we toch altijd voor de bijl gaan. Ook vandaag: prinses Beatrix, in...

Prinses Beatrix heeft weer een vrolijk molenmomentje!

Húp, naar Bovenkarspel voor de Ceres.

Op zich zijn de molenmomentjes van prinses Beatrix niet heel spannend. Maar het levert altijd zulke leuke plaatjes op – ontspannen prinses, Nederlandse tulpen, molen als erfgoed in beeld – dat we toch altijd voor de bijl gaan.

Ook vandaag: prinses Beatrix, in chic donkerblauw...

... opende de gerestaureerde stellingmolen Ceres door een gedenksteen te onthullen. De molen is in de nacht van oud op nieuw 2019-2020 door een brand grotendeels verwoest en in twee jaar tijd geheel gerestaureerd.

Na de brand bleek dat het hout van het achtkant aan alle zijden was ingebrand. Door middel van een crowdfunding is veel geld opgehaald en hebben vrijwilligers het ingebrande hout schoongemaakt. Vrijwillige molenaars laten de gerestaureerde molen weer draaien en gaan rondleidingen verzorgen. Check de korenaren in het boeket, leuk detail van de bloemist van dienst! 

De stellingmolen, een verhoogde windmolen, is in 1849 gebouwd als meel- en pelmolen. Nog steeds wordt er meel gemalen voor bakkers en particulieren. Beatrix is beschermvrouw van de Vereniging De Hollandsche Molen.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in