Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix eregast bij overdracht 300 jaar oude molen

Je bent beschermvrouwe of niet, tenslotte. Als er iets met molens te doen is, kun je er op rekenen dat prinses Beatrix erbij is. Dat heb je als beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen. Ze was dan ook bij de viering van het driehonderdjarig bestaan van de Bovenmolen in Zevenhuizen. De B...

Prinses Beatrix eregast bij overdracht 300 jaar oude molen

Je bent beschermvrouwe of niet, tenslotte.

Als er iets met molens te doen is, kun je er op rekenen dat prinses Beatrix erbij is. Dat heb je als beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen. Ze was dan ook bij de viering van het driehonderdjarig bestaan van de Bovenmolen in Zevenhuizen.

De Bovenmolen is één van de vier molens van de molengang in Zevenhuizen. Samen overbruggen zij een hoogteverschil van ongeveer 4,5 meter tussen de rivier de Rotte en de polder.

Sinds 1952 heeft een elektrisch gemaal de taak van de molens overgenomen. De vier molens zijn nog intact en maalvaardig en kunnen bij calamiteiten hun oude taak weer opnemen.

Prinses Beatrix bezocht de Bovenmolen en sprak met de molenaars van de molenviergang over hun werk, over de geschiedenis en de instandhouding van de molens en over de recente restauraties. En had een lief onderonsje. 

Tijdens de viering van het driehonderdjarig bestaan werd het beheer van de Bovenmolen overgedragen aan de zevende generatie van één molenaarsfamilie.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in