Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix bij opening Nationaal Schoolontbijt

Prinses Beatrix was vandaag als beschermvrouwe van Jantje Beton aanwezig bij de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt in de Hortus botanicus in Leiden. Ieder jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat een donatie ontvangt: dit jaar is dat Jantje Beton. Prinses Beatrix woonde de off...

Prinses Beatrix bij opening Nationaal Schoolontbijt

Prinses Beatrix was vandaag als beschermvrouwe van Jantje Beton aanwezig bij de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt in de Hortus botanicus in Leiden.

Ieder jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat een donatie ontvangt: dit jaar is dat Jantje Beton. Prinses Beatrix woonde de officiële opening van het Nationaal Schoolontbijt bij, waar scholieren van een Leidse basisschool samen ontbeten in de Hortus botanicus.

Les over gezond ontbijten

Na het ontbijt konden de kinderen spelen in de Hortus. Tijdens het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim 520.000 kinderen op meer dan 2.700 basisscholen les over gezond ontbijten. Voor het ontbijt waren pakketten samengesteld die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het Nationaal Schoolontbijt werd dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd.

Beschermvrouwe

De stichting Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van deze stichting. Zij maakte ook het bekende Jantje Beton-beeldje.

Bron: RVD