Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrice en prinses Eugenie zullen prins William altijd ondersteunen in zijn koninklijke taken

De twee zusjes zijn de laatste tijd dan ook steeds prominenter aanwezig tijdens koninklijke evenementen.

beatrice eugenie

Nu prinses Kate voor een langere tijd haar koninklijke taken heeft neergelegd, draaiden de geruchtenmolens overuren over wie prins William dan zal gaan ondersteunen tijdens publieke optredens. Gelukkig kan hij vooral rekenen op de steun van zijn nichtjes prinses Beatrice en prinses Eugenie, wie hem vorige week vergezelde tijdens het tuinfeest van Buckingham Palace.

Steeds meer in het publieke oog

Naar verluidt werden de twee nichtjes van de prins ingeschakeld om hun neef te vergezellen tijdens het evenement vanwege de 'speciale omstandigheden' waar William zich in begeeft na de kankerdiagnose van zijn vrouw. Het is echter niet de eerste keer dat Beatrice en Eugenie aanwezig waren tijdens een tuinfeest op Buckingham Palace. De twee zijn door de jaren heen meerdere keren gespot tijdens de tuinfeestjes. Tja, daar zeg je toch ook geen nee tegen?

En hoewel de twee zusjes dus vaak genoeg zijn gespot tijdens zulke koninklijke afspraken, zijn ze de afgelopen tijd steeds vaker prominent aanwezig geweest. "Ze (de Britse royals, red.) zijn veel hechter dan de 'normale' neven en nichten. Ze hebben een unieke gedeelde ervaring en het ongewone leven dat ze allemaal leiden", zo legt een royal insider uit aan Hello! Magazine. "Dit is een instituut waar ze allemaal deel van uitmaken (...) Ze geloven er allemaal in en willen doen wat ze kunnen om het te blijven ondersteunen."

Steunen

Toen Harry en Meghan in 2020 aankondigde hun koninklijke taken neer te willen leggen, was Elizabeth daar dan ook heel duidelijk in: je kunt er niet half in en half uit. Iets wat Beatrice en Eugenie goed weten. Toch schrikt dit ze niet af, zo lijkt het. Zo heeft Beatrice bijvoorbeeld recent haar allereerste tv-interview gegeven om te praten over het werk van de liefdadigheidsinstelling Outward Bound.

Inmiddels is het dan ook duidelijk dat de Britse royals erg blij zijn met de meer prominente rol van de twee prinsessen. "Ze hebben altijd een gevoel van dienstbaarheid en plichtsbesef gehad, waarschijnlijk hebben ze dat geërfd van hun grootmoeder. En ze hebben laten zien dat ze te vertrouwen zijn in de schijnwerpers. Ik denk dat dat gewaardeerd wordt", aldus de bron van Hello! "De koninklijke familie erkent dat ze zeer charmante en plichtsgetrouwe jonge vrouwen zijn die zich zeer op hun gemak voelen in situaties waarin ze mensen mogen ontmoeten."

Toch is er nog geen sprake van het oppakken van 'officiële taken' voor Beatrice en Eugenie, alhoewel we ze dus wel wat vaker kunnen spotten in het openbaar en tijdens koninklijke evenementen. Toch is er geen twijfel over mogelijk dat de twee zusjes ten alle tijden klaar zullen staan voor prins William, waar nodig.

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld