Prinses Beatrice en verloofde Edo op Sandringham

Door Ella Vermeulen
Prinses Beatrice en verloofde Edo op Sandringham

Aftellen naar de bruiloft in stijl.

Ooit zou het ondenkbaar zijn geweest dat een royal verloofde de kerstdagen door zou brengen te Sandringham, de winterresidentie van de Queen en tevens haar privébezit.

Prinses Beatrice en verloofde Edo op Sandringham

Maar met het klimmen der jaren wordt HM wat rekkelijker in dit soort dingen: in 2017 was ook toen nog Meghan Markle welkom. Dus werd kleindochter prinses Beatrice van York aangemoedigd om haar verloofde, vastgoedmagnaat Edoardo Mapelli Mozzi, mee te nemen. Koningin Elizabeth zou te doen hebben met Bea, wier aanstaande bruiloft op een vervelende manier wordt overschaduwd door het schandaal rond haar vader.

Prinses Beatrice en verloofde Edo op Sandringham

Voor Edo zal het geen ontspannen kerst zijn geweest: de feestdagen op Sandringham spelen zich af volgens een strak schema, inclusief een chique kerstdiner. Gezien de hoge leeftijden van de matriarch (de Queen is 93) en patriarch (prins Philip is 98) van de familie is het echter fijn dat Edo erbij kon zijn, om kerst met de Windsors te kunnen ervaren zoals Beatrice het al haar hele leven heeft gevierd.

Edoardo heeft tot nu toe de introductie tot een leven als semi-publiek figuur bewonderenswaardig kalm en vriendelijk doorstaan, dat moet hem worden nagegeven.

Prinses Beatrice en verloofde Edo op Sandringham

En zijn netwerk groeit intussen in rap tempo, dankzij Beatrice die hem onder andere meenam naar het huwelijk van prins Jean-Christophe Napoleon en gravin Olympia Arco-Zinneberg in Parijs.

Het stel heeft inmiddels ook het verlovingsfeest achter de rug. In de Chiltern Lighthouse in Marylbone ontvingen ze eerder deze maand veel vrienden, waaronder James Blunt en Sofia Westley, Pippa en James Middleton met hun partners James en Alizee, Ellie Goulding en Robbie Williams en zijn vrouw Ayda Field. Beatrice's moeder Sarah was ook van de partij, vader Andrew was wijselijk thuisgebleven omdat hij vreesde 'dat zijn aanwezigheid de aandacht zou afleiden van het stel.' 

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in