Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Anne riddert Olivia 'The Queen' Colman

En opeens was Olivia écht in Buckingham Palace! Dit had best een #awkward momentje kunnen zijn, als prinses Anne niet zo'n lekkere ijzervreter zou zijn, die niet van haar stuk te brengen is. (c) The Royal Family De vrouw ridderen die haar moeder speelt in The Crown? Geen probleem. Net doen alsof ...

Prinses Anne riddert Olivia 'The Queen' Colman

En opeens was Olivia écht in Buckingham Palace!

Dit had best een #awkward momentje kunnen zijn, als prinses Anne niet zo'n lekkere ijzervreter zou zijn, die niet van haar stuk te brengen is.

(c) The Royal Family

De vrouw ridderen die haar moeder speelt in The Crown? Geen probleem. Net doen alsof je de serie nooit gezien hebt? But of course. Bekend is dat sommige leden van de koninklijke familie wel degelijk kijken. De een moet erom lachen, de ander maakt zich druk over 'artistieke vrijheden'.

(c) PA Images

Olivia werd door Anne tot CBE verheven: Commander of the Most Excellent Order of the British Empire, voor haar verdiensten in de Britse theater- en filmwereld. Zoiets krijg je niet als de Queen zich zit op te vreten voor Netflix, toch?

Colman zei eerder dat ze het een hele eer vond. Tijdens de ceremonie vond een geanimeerd gesprekje plaats tussen haar en Anne, maar ze wilde achteraf niet zeggen waar ze het over hadden gehad. De Queen zelf ontmoette ze al eerder, wat Olivia omschreef als "...een beetje plakhanderige, stommelende ervaring. Het was per ongeluk, bij een bijeenkomst van het British Film Institute. We stonden opeens met tweehonderd mensen in een rij. Ik dacht dat we misschien wat te eten kregen, maar toen keek ik om de hoek en zag ik de koningin en prins Philip. Ik dacht: 'Oh nee, ik weet niet wat ik moet doen!' Een heer met epauletten zei: 'Niet overdrijven, klein buiginkje en dan zeg je 'Your Majesty' en 'Your Royal Highness'. Hou het zo kort mogelijk.' Ik wist het ongeveer te onthouden, sort of sticky-handed and bit sort of stumbly. That was it!"

Het derde seizoen van The Crown is te streamen vanaf 17 november op Netflix. 

Foto's (c) ANP, tenzij anders aangegeven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in