Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Amalia wordt toch geen lid van het corps van Amsterdam

Iets met voortschrijdend inzicht in het aanhoudende seksisme. Je kon je al afvragen waarom een leuke jonge vrouw überhaupt bij een gezelschap zou willen horen waar vrouwen worden gezien als 'hoeren' en 'sperma-emmers'. Prinses Amalia heeft er duidelijk ook even over nagedacht en zien voor nu af v...

Prinses Amalia wordt toch geen lid van het corps van Amsterdam

Iets met voortschrijdend inzicht in het aanhoudende seksisme.

Je kon je al afvragen waarom een leuke jonge vrouw überhaupt bij een gezelschap zou willen horen waar vrouwen worden gezien als 'hoeren' en 'sperma-emmers'.

Prinses Amalia heeft er duidelijk ook even over nagedacht en zien voor nu af van lidmaatschap voor het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.). Zoiets getuigt van autonoom denken en een gezonde instelling #kudos.

Grove taal, seksisme, brallende ballen: 'Laat maar', zal Amalia hebben gedacht

Recent kwam de vereniging voor de zoveelste keer negatief in het nieuws door een video die online verscheen van de viering van het vierendertigste lustrum van A.S.C./A.V.S.V. Tijdens dat feest op de NDSM-werf in Amsterdam werden op een bijeenkomst van mannelijke studenten – mannen en vrouwen zaten feodaal gescheiden - speeches gehouden waar vrouwen als ‘hoeren’ werden weggezet. Zo zouden de heren de nekken van vrouwen breken, om ‘hun lul erin te steken’. Ook werd in een speech verwezen naar vrouwen als ‘sperma-emmers’.

Prinses Amalia start het aankomende collegejaar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). De RVD geeft geen toelichting waarom ze nu geen lid wordt.

Online krijgt het besluit van de prinses veel bijval van het Commentariaat van Twitter.

Met ook hier en daar terecht een kritisch puntje.

Foto's (c) RVD, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in