Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Amalia viert de 18de verjaardag van prins Christian in Kopenhagen

Het was haar eerste solo-optreden en het ging feilloos: prinses Amalia viert de 18de verjaardag van prins Christian in Kopenhagen.

amalia elisabeth kopenhagen 2023

Prins Christian van Denemarken, de oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, is vandaag 18 jaar geworden.

Det Danske Kongehus

En dat betekent, zou het nodig zijn omdat zijn oma Margrethe II en zijn vader daartoe niet in staat zijn, hij koning kan worden.

Det Danske Kongehus

Het leverde een feestelijke dag op, met een wuifmoment en officiële foto's met zijn trotse ouders…

Det Danske Kongehus

…en de rest van de familie.

Voor het white tie gala zijn veel Europese royals naar de Deense hoofdstad gekomen.  Onder de gasten voor het white tie gala dat koningin Margrethe ter ere van haar jarige kleinzoon gaf de Zweedse buren: zowel kroonprinses Victoria als haar dochter prinses Estelle zijn aanstaande collega's van Christian.  

Dat geldt ook voor prinses Amalia (19) en prinses Elisabeth (21), die allebei voor het eerst solo bij zo'n belangrijk royal moment zijn en zo hun land vertegenwoordigden.

Brunopress/Patrick van Emst

Amalia droeg een koningsblauwe capejurk van Essentiel Antwerp en de kleine saffieren tiara, ooit gemaakt van andere sieraden van de Oranjes. Elisabeth koos een strapless baljurk met operahandschoenen en nam de Wolfers tiara mee naar Kopenhagen, die kan ook als collier worden gedragen.

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen was wel met haar ouders gekomen. Kroonprinses Mette-Marit moest het een tijdje rustig aan doen, maar is vrijdag weer aan het werk gegaan en kon dus ook bij het gala zijn in een jurk die zo uit een Noorse legende leek te komen. Ingrid droeg de tiara die ze voor haar 18de verjaardag kreeg en de Deense Orde van de Olifant, die ze voor die mijlpaal van Margrethe II kreeg.

Natuurlijk was ook Christians familie er: hier zijn oom prins Joachim met zijn vrouw prinses Marie, neven graaf Nikolai en graaf Felix en gravin Athena (die er opeens heel volwassen uitziet). Het gezin woont tegenwoordig in Washington.

En de Griekse royals, ook verwant aan de Denen. Achteren de Berleburgje die onlangs ouders zijn geworden en er beetje uitzagen alsof er sprake is van gebroken nachten.

Ook Christians oudtantes waren van de partij…

…en hier hun zus, koningin Margrethe, in vol ornaat.

Het feestvarken droeg zijn eerste jacquet, zijn zus prinses Isabella een strapless Safiyaa.

Royalty
  • Brunopress/Patrick van Emst