Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Amalia schuift aan bij diner Raad van State

Even over uit Amsterdam voor een kroonprinses-dingetje. De Raad van State is een wat geheimzinnig instituut vol mensen die veel verstand hebben van bestuurlijke zaken. De Raad dient als onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het la...

Prinses Amalia schuift aan bij diner Raad van State

Even over uit Amsterdam voor een kroonprinses-dingetje.

De Raad van State is een wat geheimzinnig instituut vol mensen die veel verstand hebben van bestuurlijke zaken. De Raad dient als onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het land.

Formeel is Willem-Alexander als Koning der Nederland de voorzitter van de Raad van State. De feitelijke leiding van de Raad van State is in handen van de vicepresident, sinds 2018 is dit Thom de Graaf. De vicepresident en maximaal tien leden worden benoemd door de Kroon. Daarnaast hebben koningin Máxima en kroonprinses Amalia zitting in de Raad.

En die laatste – welke student kan een gratis maaltijd niet waarderen ? – schoof vanavond aan in Den Haag, een teken dat ze naast haar studie tegelijk ook werkt aan haar toekomstige rol.

De prinses droeg een zilverkleurige jurk van Mac Duggal (met dank aan Fashion Detective Josine van Modekoningin Máxima) en had haar haar opgestoken: beeldig!

Foto (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in