Prinses Alexia krijgt eigen spoortunnel

Prinses Alexia krijgt eigen spoortunnel

En hoe scoren de andere A'tjes op Google Maps?

Ze scoorde al een prinses Alexialaan in Hoofddorp en prinses Alexiastraten in Zwolle, Roermond en Julianadorp, maar een fors bouwwerk van Rijkswaterstaat was nog niet naar haar vernoemd.

Tot nu toe dan, want nieuwe grote spoortunnel onder de Oosterengweg in Hilversum wordt de Alexiatunnel gedoopt en haar naam zal er straks groot opstaan.

Prinses Alexia krijgt eigen spoortunnel

Het knooppunt speelt een belangrijke rol in de bereikbaarheid binnen ‘t Gooi als spil in de snelle busverbinding tussen Huizen en Hilversum. Het blijft bij de naamgeving, de A'tjes verrichten nog geen officiële openingshandelingen.

Prinses Alexia krijgt eigen spoortunnel

Amalia en Ariane kunnen hun naam eveneens op objecten tegenkomen. Er is een prinses Amalialaan in Zeist, Margraten, Maartensdijk en Woudenberg en een prinses Amaliastraat in Schoonrewoerd, Waarder, Zwolle en IJsselstein. Daarnaast zijn er scholen naar haar genoemd in onder andere Boxtel, Barneveld en Zoetermeer en vaart er in Amsterdam een rondvaartboot met haar naam rond. Ook naar Amalia vernoemd: de sleephopperzuiger Vox Amalia, die haar moeder Máxima nog heeft gedoopt.

Prinses Alexia krijgt eigen spoortunnel

Prinses Ariane staat ook al leuk op Google Maps met een laan in Zeist, Hoofddorp, Veenendaal, Den Haag en Maartensdijk, een straat in Zwolle en Moordrecht, een prinses Arianehof in Julianadorp en een compleet windpark in Wieringermeer. Er is in Hilversum overigens ook een prinses Amaliatunnel, maar die is zo kort dat het meer een doorloopje is. All things considered: Ariane wint, met dat windpark.

Foto's (c) Getty Images, Vattenfall, gemeente Hilversum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in