Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Alexia begint aan haar eindexamenjaar

Ook prinses Alexia is weer aan de studie. Ze vloog vorige week al naar Wales, maar vandaag is het dan eindelijk zover: op het Atlantic College in Wales beginnen de lessen weer voor prinses Alexia en co. De prinses gaat op de kostschool, waar dit jaar ook nichtje Leonore zich meldde, haar eindexam...

Prinses Alexia begint aan haar eindexamenjaar

Ook prinses Alexia is weer aan de studie.

Ze vloog vorige week al naar Wales, maar vandaag is het dan eindelijk zover: op het Atlantic College in Wales beginnen de lessen weer voor prinses Alexia en co.

De prinses gaat op de kostschool, waar dit jaar ook nichtje Leonore zich meldde, haar eindexamenjaar gymnasium in.

Praten over de toekomst

Op het Atlantic gaan scholieren voor hun Internationaal Baccalaureaat, een diploma waarmee ze naar de beste universiteiten ter wereld kunnen. Daarvoor moet je gewoon eindexamen doen, maar die examens zien er wél anders uit dan in Nederland.

Zo begint Alexia bijna direct met haar persoonlijke essay, dat een groot deel van het eindexamen is. Ze kiest zelf een onderwerp uit dat ze wil onderzoeken. Ook worden er in het tweede jaar op het Atlantic veel gesprekken gevoerd over de toekomst. Alexia zou volgens Máxima graag in Nederland willen studeren. Verschillende Nederlandse universiteiten komen in de loop van dit schooljaar langs om zichzelf te presenteren aan de toppers van de kostschool.