Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins William geeft kleine update over de gezondheid van prinses Kate

Tijdens de herdenking van D-Day kreeg de prins de vraag hoe het met zijn vrouw ging. 

william update kate

Nu het duidelijk is dat Kate niet aanwezig zal zijn bij de repetitie van Trooping The Colour, is het nog maar de vraag of we de prinses binnenkort überhaupt nog gaan zien. Prins William heeft daarentegen zijn koninklijke taken weer opgepakt, en verscheen afgelopen woensdag tijdens de herdenking van D-Day. Hier gaf hij een korte update over de gezondheid van zijn vrouw.

Rust

Al eerder gaf Kensington Palace aan dat ze geen berichten over Kate zullen delen zo lang er geen nieuws is. Wel is ze in de tussentijd gespot in de supermarkt, en is ze af en toe gespot met William in Windsor. De theorieën dat de prinses 'verdwenen' zou zijn is dus een regelrecht broodje aap verhaal. Kate heeft gewoonweg de nodige rust nodig, iets wat wij maar al te goed kunnen begrijpen.

Update

En hoewel we er allemaal vanuit gingen dat er geen nieuws over Kate naar buiten zou komen, heeft prins William afgelopen woensdag tijdens de herdenking van D-Day een kleine update gegeven over de gezondheid van zijn vrouw. Zo vroeg een van de veteranen aan de prins hoe het met Kate gaat.

William vertelde de veteraan dat het 'iets beter gaat' met Kate, en dat ze er 'graag bij had willen zijn'. Ook vertelde hij dat de grootmoeder van Kate diende in Bletchley tijdens de Tweede Wereldoorlog als codebreker. "Dus ze zou veel gemeen hebben gehad met enkele van de andere dames hier die in Bletchley hebben gediend", voegde hij eraan toe.

Emotioneel

Naast Willliam waren ook koning Charles en koningin Camilla aanwezig tijdens de herdenking. Het koningspaar leek overmand door emoties toen Charles een hulde bracht aan de 'moed, veerkracht en solidariteit' van de D-Day-veteranen.

Er is op foto's zelfs een traantje te zien bij de koning. "De verhalen van moed, veerkracht en solidariteit die we vandaag, en in de loop van ons leven hebben gehoord, kunnen niet anders dan ons ontroeren, ons inspireren en ons eraan herinneren dat we dat te danken hebben aan die grote oorlogsgeneratie."

Royalty
  • Libelle, Independent
  • NL Beeld