Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Philip (99) 'uit voorzorg' opgenomen in ziekenhuis

De Duke of Edinburgh gaat zijn honderdste levensjaar in. Een knalfeest voor zijn 99e verjaardag had hij sowieso niet gewild, en door de coronacrisis kán dat ook echt niet. Maar naar verluidt is het wel gezellig in Windsor. De afgelopen twaalf weken zijn de queen en haar Philip daar samen in quara...

Prins Philip (99) 'uit voorzorg' opgenomen in ziekenhuis

Zorgelijke tijden voor de Queen…

Britse prins Philip (99) is gisteravond opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Buckingham Palace gebeurt dat uit voorzorg, omdat de echtgenoot van koningin Elizabeth zich al enkele dagen niet goed voelt.

In een verklaring van het Britse koningshuis staat dat Philip, die de titel hertog van Edinburgh draagt, op advies van zijn dokter is opgenomen in het Londense ziekenhuis King Edward VII. De verwachting is dat hij daar enkele dagen blijft, ter observatie en om uit te rusten.

Philip en Elizabeth in 1982

Een bron rond de koninklijke familie zegt dat Philip geen coronagerelateerde klachten heeft. Hij zou gisteravond zonder hulp het ziekenhuis zijn binnengelopen. De prins staat in de familie bekend als een ijzervreter, maar gezien zijn hoge leeftijd maakt men zich uiteraard zorgen. 

Koningin Elizabeth (94) blijft in Windsor Castle, het paleis bij Londen waar het koninklijk paar sinds het begin van de coronacrisis verblijft. Philip verschijnt sinds 3,5 jaar bijna niet meer in het openbaar. Vanwege zijn hoge leeftijd en broze gezondheid ging hij in 2017 met pensioen. Dit is de laatste foto die er van hem is vrijgegeven, hij bekijkt hier een zelfgemaakte kaart van de kleine Cambridge'jes voor hun 73ste huwelijksverjaardag. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in